Kadiri Yolu

 

Helal Kazançla Eve Girince Ne Olur

Helal Kazançla Eve Girince Ne Olur

Bir kimse eve girerken öksürmeden girmemelidir ve «Esselamu aleyma min rabbina», demelidir. Bâzı hadis-i şeriflerde bildirildi ki: «Bir kimse evinden çıkacağı zaman, Allahu Teâlâ onun kapısında iki müvekkel melek bulundurur. Bu melekler onun, malını, ehlini, iyâlini muhafaza ederler.

İblis de yardımcılarından yetmiş şeytan bulundurur. O kimse evinin kapısına yaklaşınca, eğer helal kazanç ile dönüp gelmiş ise, o iki melek: «Ya Rabbi, bu kimseyi işlerinde muvaffak eyle!» derler. Öksürdüğü zaman şeytanlar gizlenirler. Bu zamanda o iki melekten birisi, o kimsenin sağında, diğeri solunda dururlar.

Kapıyı açıp, Bismillâh dediği zaman şeytanlar giderler. Kendisi ile beraber o iki melek içeri girerler. Evdeki her şeyi ona güzel gösterirler. Gece gündüz sıkıntı çektirmezler. Bu mü’min oturunca, o iki melek başı ucunda dururlar. O kimse, gece, gündüz evinde ne zaman yerse, helâl ve temiz olarak yer, İçerse, temiz ve hoş olarak içer. Temiz hava ile huzur ve safâ kazanır. Bildirilenlerden bir şey işlemez ise, bu melekler ondan uzaklaşır, şeytanlar onunla içeriye girer, evinde olan her şeyi ona çirkin, yersiz gösterir, ehli ve iyâlinden beğenmediği sözü ona işittirirler.

Böylece onunla evdekiler arasında, dinini bozacak işlerin meydana gelmesine kadar çalışırlar. O kimse bekâr ise, üzerine uyku, gevşeklik, durgunluk verirler. Uyursa, leş gibi uyur. Oturursa alçak nefsinin arzusuyla oturur. Faydasız boş oturur. Şeytanlar onun yemeğini ve suyunu ve uykusunu bozarlar, karıştırırlar.»

Kaynak: Gunyetü’t-Talibin


Post a Comment

İçinizde olan güzellik her zaman yazılarınıza ve dilinize aşkla dökülsün...

Daha yeni Daha eski

Öne Çıkanlar

Nefs