Kadiri Yolu
Kötü giden Evliliği düzeltme yolları


Bismillahirrahmanirrahim

Kötü giden Evliliği düzeltme yolları:

Sürekli eşinizle tartışmaktan ve sorunlu bir evlilik yaşamaktan yorulmuş olabilirsiniz. Kötü giden ilişkinize bir şans daha vermek ve ilişkinizi düzeltmek istiyorsanız bu önerileri ilişkinize adapte edin.

Her evlilikte zaman zaman problemler olabilir. Ancak sıkça tartışmalarınız arttıysa ya da eşinizle doğru iletişimi kuramıyorsanız, bir şeyler yapmanın zamanı gelmiş demektir. Biraz çaba ve gayretle Evliliğinizin bu kötü zamanları atlatmanız düşündüğünüz kadar zor değil.

Kötüye giden bir evlilik varsa ancak hala eşinizle  aranızdaki sevginin bitmediğini düşünüyorsanız, işte yapmanız gerekenler…

Problemlerinizi Belirleyin:

Kötü giden evliliği düzeltmenin birçok yolu var ancak ilk olarak evlilik ilişkinizin neden kötüye gittiğini anlamanız lazım. İlk aylarda iyi giden ilişkinizin, şimdi neden bu hale geldiğini sorgulamalısınız. İlişkinizde neler yaşandı da evlilik kötüye gitmeye başladı? Sevgilinizin ya da sizin hangi davranışlarınız ilişkinizin seyrini bozdu? Tüm bunların cevabını bulduktan sonra harekete geçin.

Birbirinize Zaman Ayırın:

İlişkinizi düzeltmek istiyorsanız ne kadar yoğun olduğunuzun aslında bir önemi yok. Ne olursa olsun birbirinize zaman ayırmaya çalışmalısınız. Bu zamanlarda, birlikte vakit geçirebileceğiniz aktiviteler yapmaya çalışın. Saatlerce birlikte olup birbirinizle doğru dürüst konuşmamak yerine, her gün birkaç saat birlikte kaliteli zaman geçirmeniz ilişkiniz için çok daha iyi olacak.

Yeni Şeyler Öğrenin:


İkinizin de ilgisini çekecek yeni bir hobi edinmek sizi birbirinize karşı tahmin edemeyeceğiniz kadar yakınlaştırabilir.

Beraber Bir Tatil Yapınız:

Bilmediğiniz bir yere, partnerinizle beraber yapacağınız bir yolculuk aranızdaki bağı güçlendirmede etkili olabilir.

Liste Hazırlayın: 

İlişkinizde artık kavga etmek dışında paylaşacak bir şeyinizin kalmadı ise, bir listesi hazırlayın. Eşinizle yapmak isteyip de yapamadığınız ya da imkansızlıktan fırsat bulamadıklarınızı listeleyin. Listedekilerin hepsini yapamasanız bile, hala onunla birlikte yapmak istediğiniz ne çok şey olduğunu görmeniz iyi gelecek.

BİRBİRİNİZİ DAHA İYİ ANLAMAYA ÇALIŞIN

Sorunların aşılmasında bazı kurallar geliştirin mesela;

  1. Hedef mutluluksa onu mutlu edecek şeyleri öğrenin
  2. Birbirinize olan ilgisizliğinizin nedenini bulun. çocuklar, kayın valide, maddi boyut vb.
  3. Aklınızda kullanacağınız bazı kelimeleri tutun; koşulsuz sevme, anlayış, hoşgörü, arkadaş olabilme, samimiyet, şefkat, emek, sabır ve fedakarlık gibi
  4. Evliliğin getirdiği sorumlulukları tek bir tarafa değil eşit paylaşım yapısına getirin.
  5.  Eşinizin bir konu hakkındaki fikirlerine ya da hayallerine değer verin. Katılmasanız dahi onun ortaya koyduğu fikirlere saygı duyun ve sonuna kadar dinleyin.
  6. Ona beklenmedik küçük sürprizler yapın. Özel bir gün olmasa dahi ona küçük bir hediye alın. Birlikte vakit geçirmek için fırsat kollayın. Onun için değerli olan anılarına saygı duyun ve takip edin.
  7. Eşinizi fark edin. Onun, zayıfladığını, sizin için yaptığı küçücük de olsa özel bir şeyi görün ve takdir edin.
  8. Öfkelendiğinizde asla şiddete başvurmayın. Mola verin, ortamı terk edin, duş alın ve uyuyun. abdest alıp kuran okuyun
  9. Eşlerin İslami olarak birbirleri üzerindeki haklarını öğrenin
  10. En önemli Allahtan korkun, herşeyi büyüye ve olumsuz bir havaya sokmaya kalkışmayın kurtarmak için fedarlık ilkesini elinizden bırakmayın sadece sevin çıkış yolu bulacaksınız.

OLAYLARA ONUN AÇISINDAN BAKIN

İlişkinizi düzeltebilmek için yapmanız gereken belki de en önemli şey, empati kurmayı öğrenmeniz. Sonu gelmeyen kavgalardan bıktıysanız ve partnerinizin sizi anlamadığını düşünüyorsanız, son kavganızı gözden geçirirken olaya onun açısından bakmayı deneyin. Belki de söylediğiniz bir cümle onu fazlasıyla kırdı ya da bu kadar öfkelenmekte o kadar haklı değilsiniz. Kötü giden ilişkinizi gerçekten düzeltmek istiyorsanız, olaylara onun açısından bakmayı öğrenmeniz gerekiyor.

İLETİŞİM YETENEĞİNİZİ GELİŞTİRİN

Günümüzde insan ilişkilerinin en büyük sorunlarından biri yeterli ve sağlıklı iletişim kuramamak. Sesinizi yükseltip, bağırarak ya da sürekli birbirinizi suçlayarak kurduğunuz iletişim, ilişkinize sandığınızdan daha büyük zarar veriyor. İletişim yeteneklerinizi geliştirmek için okuyabileceğiniz birçok kitap mevcut, bir tanesini edinin ve sağlıklı iletişimin nasıl kurulacağını öğrenmeye başlayın.

Post a Comment

İçinizde olan güzellik her zaman yazılarınıza ve dilinize aşkla dökülsün...

Daha yeni Daha eski

Öne Çıkanlar

Nefs