Kadiri Yolu

 

Çanakkale On Hiroşima Eder


Japon eğitim uzmanları eğitim sistemimizi incelemek üzere Türkiye’ye geldiklerinde, Hiroşima felaketi ile ilgili Başbakan Turgut Özal ile Japon diplomatlar arasında ilginç bir diyalog geçer. 

Birçok bürokratın da hazır bulunduğu bir ortamda raporlar sunulur ve Japonlar sonucu şöyle açıkladılar : “Sizin eğitim sisteminizde milli ruh yok!”

Bunun üzerine Turgut Özal şaşırdı ve “Nasıl yani?” diye sordu. Japonlar ise şöyle devam etti: “Biz Japonya’da okula başlayacak çocuklarımıza milli ruh şoklaması yaparız. Onları önce toplu halde hızlı trenlere bindirir; dev fabrikalarımızı, teknoloji merkezlerimizi gezdirir; ülkemizin gücünü gösteririz. Sonra da bu yavrularımızı alır; Hiroşima ve Nagasaki’ye götürür; orada atom bombası atılan ve yıllardır ot dahi bitmeyen alanları gösterir ve onlara deriz ki: Eğer siz bilinçlenmez ve az önce gördüğünüz teknolojiye sahip olmak için çalışmazsanız sonunuz böyle olur.”

Bu sırada Türk bürokratlardan biri atıldı: “Ama bizim Hiroşima’mız yok ki!”

Japon uzmanın cevabı ise tokat gibiydi: “Sizin Çanakkale’niz on Hiroşima eder!”

Yıllar geçmesine rağmen hali daha milli bir eğitim sistemine sahip değiliz. Okul kitaplarını kimlerin yazdığı belli zulüm İstanbul’un fethi ile başladı zihniyetine sahip olanlar. Bu ülkenin çocuklarının beyinlerine ne yazık ki istedikleri gibi hitap etmektedir.

Neden kendi kültürümüzü, milli değerlerimizi ön plana çıkaracak bir çalışma yapılmıyor. Neden tarihimiz bu genç nesile düzgün bir şekilde öğretilmiyor. Saklı ve kirli doğruyu yansıtmayan bilgilerle dolu bir tarih…

Doğru bir çalışma ile neleri başaracağımıza bu genç nesle göstererek onların önünü açacak ilmi ve ahlaki değerlere önem veren bir Milli Eğitim sistemine ihtiyaç vardır…

Mek

Post a Comment

İçinizde olan güzellik her zaman yazılarınıza ve dilinize aşkla dökülsün...

Daha yeni Daha eski

Öne Çıkanlar

Nefs