Kadiri Yolu

 

Dışın Temiz Ya İçin!

Dışını temizlediğin gibi içini de temizle

Gönlümüz bu güzel yolda seyri süluk etmek ise bütün günahlardan arınmak, günahların bıraktığı kirlerden temizlenmeyi arzulamak olmalı ve bunu gerçekleştirme gayretin olunmalıdır.

İçini İslam’ın ve imanın güzelliği ile temizlediğini iddia eden kimse, insanlara karşı bunun aksine bir davranış sergiliyor ise, bu gerçekten bir temizliğin göstergesi midir? Hayır değiştiğini iddia edenin aksi davranışlara devam etme halinin devam etmesi onun sonunda mahrum olmasına neden olur. Neden böyle olur derseniz; Bir esnafı düşünün gelirinden çok gideri varsa ne olur? Tabii ki iflas eder. Bu hal onun için kaçınılmaz son olur. İslam olana yakışan İslam’ın edepleri ile süslenmek ve imanın gereğini yerine getirmek olmalıdır ki, rahmete muhatap olsun.

Yaptığın ibadetler zarar verdiğin insanlara Mizan günü verilecek. Gelirin yaptığın zararları karşılamadığı için hiç İbadet etmemiş gibi olacaksın. Hayırlı amellerin yok olacak unutma kardeşim bırak bu hırsı, tamahı, insanlara hasedi, Gıybet yapmayı, insanların elinde olana göz dikmeyi bırak. İlerlemek istiyorsan iç ve dışını bir etmeli, günahları ve kötü ahlakı terk etmelisin.

Müslümana yakışan toplum içinde fitneye sebep olacak amellerden kaçınmasıdır. İhvan kardeşim şeyhine bağlılığından şüphe etme başka kapı arama sabırlı ol. Bir kuş gibi kabuğunu kıran sonra anne ve babasının kursağından beslenensin ne zaman kursaktan kesilirsen temiz yiyeceklere kavuşmak için kuvvetlenen kanatlarınla yuvadan uçabilirsin. Yuvadan uçana kadar sabırlı ol.

Nankörlük yapmamalı bir yere intisap etmişsen, Kur’an ve sünnete ters bir Amel ve görüş yok ise başka bir dergaha gitmemelisin. Gidersen bu yolda nasibinin olmadığını gösterir o yüzden iyi araştırın ve bağlanın. Bağlandığımız şeyh evladım bizden alacağını aldın şimdi filanca şeyhe git demedikçe sabırla şeyhinin kapısında bekle…

Bizi bekleyen ve saracak olan kabir müridin hatırını belli bir müddet işgal etmeli. Bu devrede olan salik aşkla, zikirlerini yapmaya devam etmeli daha sonra ki evrelerde değişik haller yaşanır. Ona karşı zikirle, Kur’an’la, tövbe istiğfar ile duayla halini itiraf ederek arınmalı bu fırsatı başkalarının halini araştırmak yerine harcamamalı kendi çıkınısına bakmalıdır.

Büyük evliyaların halleri hoşunuza gidebilir onlar gibi olmak tabii ki herkesin arzu ettiği şeydir bu kolay değildir. Allah velisini seçer siz gayretli müminlerden olmaya özen gösterin. Böyle olun ki uçmayı öğrenmeden şeyhlik, velilik vb. makamları koymayın Allah muhafaza yuvadan düşersin kurda çakal yem olursun. Sen ibadetle zikirle yorulmaya özen göster. Halka iyi davran ve iyi işler dışında halktan uzaklaş. İbadet ve taat ile uğraş, çalışan kimse isen işini ibadet gibi dürüstlük içerisinde ahlaki bir zırha bürünerek yap. Sizi görüp gözeteni sakın unutmayın hile ile imanınızı yıkmayın.

Başlangıçta hatalarla yol alanın sonu azar işitmekle biter. İbadet yakınlığa ulaşmak vesilesidir. İbadet yakınlık için yapılmaz. Kulluk bilincini ve gereği için yapılır. Bazıları Esmaların hüddamını elde etmek için riyazet yapar belli sayıda o isimleri çeker neyi elde etmek isterse ona ulaşmak için gayret sarf eder ise bu işin sonu hayır değildir. Bu İslam ahlakına aşkı Muhammedi sevgine gönülden yönelenin işi değildir. Hedefinde hüddam olmasın, ibadet ve aşkla olsun. Allah samimi kullarına karşı lütuf ve Kerem sahibidir.

Allah için yapılan ibadet ve yönelişler kulun sağlam bir imana sahip olmasını sağlar. İçin başka dışın başka ise bu yol Onun için kesilir. Gece kalkamazsın, tarikat derslerini çekmez olursun, nafileler sana ağır gelir. Hatta fazlarda zorlanmaya başlarsın dedik ya işin başında yanına aldıkların önemlidir. Sonun da böyle olmaz inşallah. Gece kabul görmeyen uyursun huzura kabul edilmezsin. Huzur ehli olan Allah’tan başka bir şey istemez.

Yunus emre gibi “Bana Seni Gerek Seni”
  • Gönlünü zikirden kaçıyorsa hem dünyada hem de ahirette al çalman olur
  • Zikir meclisleri  yerine çay ocağı muhabbetini tercih ediyorsan kalbin ölür Kullar arasında da ayıbın artar.
  • Ahiret ve dünya dengesini sağlamak yerine dünyaya daha çok verirsen ibadetlerin senden uzaklaşır geçimin darlanır huzurun kaçar.
  • Aşk ve şevkim sönerse şevkini ile aşkını dergâhta arttır sokaklarda değil Eğer böyle olursa hastalıklarla Karşı karşıya kalırsın
  • Nefsin isteklerini yapıyorsan ya eşkıyasın yada zalimsin veyahut hilekar bir tüccarsın.
  • Kalpte dünyaya tamah varsa Huzursuzluk kalpten dünya çıkarsa yerini huzuru ilahiye alır
  • Varsın insanlar seni tanımasınlar Kendini sıcak tut onlarla kuracağın her temas senin için Hüsran olur.
  • Elindeki ekmeği hangi katıkla yiyeyim diye düşünme gönlünü aklına o işgal etmesin Allah ne Nimet verdiyse onunla yetinesin.
  • Dini hiçbir dünya işine alet etmeyesin. Bu şekilde olanlardan uzak durasın. Bu şekilde dinini koruyorsun. Dini kullanarak para kazanmak için insanları kazanç aracı olarak görmeyesin.
  • Sana geleni, önüne konulanı sormadan, nereden, kimden geldiğini öğrenmeden yeme yoksa, Nur’un söner.
  • İnsanların ayıplarını görme Gıybet etme onlarla alay etmek Hiciv etmek gibi hallere girme Onlar hakkında konuşma İslam’a Kur’an’a Hz Peygamber’e yolun güzel günün insanlarına saldıran ve hakaret edenlere de gerekli cevapları akıl ve feraset ve gönül güzelliği ile vermelisin. Yazının sonunda tekrar hatırlatma yapacağım nefsime sonrada siz kardeşlerime. 

Karanlıklarda gelin rabbimizle ünsiyet kuralım. Kabriniz ve kıyamet gününde önümüz yüzünüz aydınlık olsun. O gün karanlıklarda Rab’ının huzurunda ünsiyet için gayret edenler ilan edilecekler. Gayretle, aşkla, şevkle Rabbimize yönelelim.

Kardeşlerim tarikatlar ne yazık ki bozuldu.

işler Ehil olmayan kimselerin eline kaldı seccadelerde yer alacak isimler belli olmasına rağmen post için takla atanların sahte şeyhleri eline kaldı dışına baksan evliyanın en büyüklerinden yemesine baksan obez tarikat derin isimleri içini ve dışını bir edemem işlerin eline kaldı bu iş sadece mürit olmakla Kurtuluş bulunmaz Kurtuluş aramakla kulluk bilinci ile Allah’a ihlas üzere ibadet yönelmekle olur.

Derslerimizi çekmeyen, Gece karanlığında Rabbi ile ünsiyet kurmayan, Her an zikir ve dua ile tövbe hamurunu yormayan gözlerinden akan yaşlar bu hamura kıvam veremeyen şehirleri zor gören az Ahmet’ten çok ruhsata sarılanlar nefislerinin peynirlerde bulunanlarla doldu tarikatlar.

Bir fidanız dikip Onur tutup tutmayacağını Ondan bir meyve alıp alamayacağının  korkusunu çeken çiftçi gibi olmalısın. Kendini kandırma malısın yaptığın ibadet ve amellerin kabul edilip edilmeyeceğini bilemeyen birisisin şeytan seni Allah’ın rahmetiyle kandırmasın

Dünyada başarı trendine yakalamak istiyorsan nefsinin emirlerine uyup tavan Neyi gerektiriyorsa onun peşinde ol türlü hileye açıp her türlü Kazancı helal gör başarılı olursun. Eğer sakindim değil sevmek istersen kulluk bilinci ne Ulaş nefsine muhalefet et ve zorluklara ruhsatla değil azametle katlan ki gayretin boşa çıkmasın.

 Abdullah b. Tusteri (Rahimehullah) derki: “ Bozuk zamanda Allah’ın emirlerine göre hareket edeni şüphesiz ki Allah tabi olunan bir imam(Lider) yapar.”

Kardeşim elbisenin temizliği ve güzelliğine kalitesine dikkat edip kalbinin temizliği ve güzelliğine dikkat etmeyenlerden olma onlardan bir halk olmaz Allah’ın öyle kulları vardır ki elbiseleri yamalı ve kirlidir. Ama onların kalpleri Cevherler gibidir.

Ey gafil!

Zikrini terk etme az da olsa saatini kur ki zamandan mahrum kalmayasın. Dünyayı Artık hak ettiği değeri ver ki ahiretin harap olmaya. Tevbe i Nasuh yapamazsam da Rabbimizin fadlına sığınarak Rabbimden hem defasında affın işte kapısı Allah’a dönüp olanın işi onun adını  anmak olur.

Malı terke geleni lütuf ve ihsan bir helalden ayrılma kazancına haram katma tokgözlü kanal sahibi yanındaki Allah’ın kullarına lük olma yemeği aklından çıkart ne giyeceğim diye düşünme ne varsa onunla iktifa et makam mevki hal post şeyhlik hocalık lakaplarını terk et seni bu lakaplarla karşılayanlara da seviyeli ol

Şu dünya çöplüğünde temiz kalmak mümkün değildir. Her Şehrin bir çöplüğü vardır. O çöplüğün müdavimleri de köpeklerdir. Nurunu kuvvetlendirmeye çalış, Kulluk bilinci ile Yorulmanı çoğalt yaptıklarını sakla ortaya koyma. Tabii ol ehil olmadığına ehilmişsin gibi görünme.

Büyüklere ve küçüklere hürmet etmeyi bırakma, İhvanın ve insanların hatta hayvanların haklarına riayet etmeyi kendine görev bil. Kendine hizmet ettirme. İnsanlarla güzel geçin. Tarikatı Aliyye derslerini ihmal etme. Edep dışı olacak hareketlerden kaçın. Farzları zamanında yap erteleme. Gece ünsiyet için uykundan feragat yapıp kalk. Daima dilinde sevdiğini söylediğinin ismini bulundurmaya gayret sarf et. Gücünün yettiğince gönlünü gül bahçesine çevir ki oraya gülle aşka gelen ilk bülbül olsun sonrada Sultan olsun.

Yuvadan uçma vakti geldiğinde kanatların kuvvetli cesaret ve azmin üzerinde olsun. Allah her iki cihanda sizi mesut etsin yakın kıldıklarından eylesin Allah’a emanet olunuz …

Post a Comment

İçinizde olan güzellik her zaman yazılarınıza ve dilinize aşkla dökülsün...

Daha yeni Daha eski

Öne Çıkanlar

Nefs