Kadiri Yolu


Gizli Sırlar İçin İbadet Edilmez

Mürid Gizli Sırlar İçin İbadet Etmez

Seyri sülük yoluna giren Mürid kardeşim Mânevî feyz yolu ile erişilen Hakk’ın gizli sırlarına vakıf olmayı talep etme ve bu gerçekleşmiyor diye de üzülmemelisin. Bilakis  sırf cenab-ı Allah için ibadet etmelisin. Böyle olunca ister kalp gözü açılsın; ister açılmasın, hicap kalksın veya kalkmasın fark etmez. Çünkü ibadet kulluğun şartıdır. Velilik, şeyhlik vb. beklentileri olanların yaptıkları ibadet ve ameller ulaşmak istediklerine olduğu için muteber değildir. Allah’a kul olmak en güzel beklentidir ibadet ona  yakınlık için yapılmalıdır.

Feyiz ve gizli sırlar sana fetih olunmadıysa ve bu emareler sende görünmüyor ise mücadeleyi bırakmamalısın aksine mücadeleye devam etmek için gayretli ve istekli olmalısın. Çünkü mücahede olunca elbette fetihte olacaktır. Ameller fetih getirir ve nefisler ona ulaşır. Fakat fethin bir vakti vardır daha evvel hasıl olmaz. O halde o vakit gelene kadar ihlasla samimiyetle bir beklenti olmadan sırf Rabbimizin rızası için kulluk bilinciyle amel etmeye, zikir etmeye, Allah’a yönelmeye devam edilmelidir. İş manevi sırlar açılmamış ise böyle bir durumda serzenişte bulunma. Rabbini suçlama elbetteki yaptığın amellerin bir meyvesi olacaktır. Sen yeter ki denildiği gibi ihlas ol ve Rabbini suçlamayı tamamen nefsinden sil. Töhmet ehli olmaktan kaçın.

Ey Mürid kardeşim zikir ve ibadetlerinden kastın ecir ve sevap olmasın. Onlar zaten sana verilecek. Sana gereken Sultan’ın Meclisi’ni ve ona yakarma ile lezzetlenmeyi arzulamandır. Çünkü Sultan’a hizmet eden hizmette olduğu müddetçe yediğine içtiğine ehemmiyet vermez. 

Şeyhler biri Mürid huzur ile kalbinden bir kere “la ilahe illallah” demesi Allah’tan gafil bir şekilde yer dolusu ibadet etmekten daha hayırlıdır demiştir.

Mürid dünyayı terk ettikten sonra dünyaya şehvet nazarıyla bir kez bakması ya hicap veya azap ile ceza demektir. Müritlerin nefisleri davet edildiği şeylerin vakitlerin değerini bilselerdi elbet o şey(in mükafatı) için yarışırlardı. Hiçbir yeni vakit yoktu illa o vakitte yeni medetler inmesin. Müritlerden himmeti yüksek olanlar onları kapar.

Post a Comment

İçinizde olan güzellik her zaman yazılarınıza ve dilinize aşkla dökülsün...

Daha yeni Daha eski

Öne Çıkanlar