Kadiri Yolu

 

İçkinin zararları

İçkinin zararları

Dünya hayatında sıkıntılı, kederli bazen de neşeli anlarımız olur. Sabır ve hamd arasında kalamayıp kendini bir şekilde içkili ortamlara atan akşamcı tabiri ile ifade edilen insanlar vardır. 

“Ey iman edenler! Şarap, kumar, dikili taşlar (putlar) ve fâl okları ancak şeytanın işinden bir(er) pisliktir; öyleyse ondan kaçının ki kurtuluşa eresiniz. Şeytan, içki ve kumarda aranıza (o yolla) ancak düşmanlık ve kin düşürmek ve sizi Allah’ın zikrinden ve namazdan alıkoymak ister. Artık siz, (bunlardan) vazgeçen kimseler (olmaz) mısınız?” (Maide, 90-91)

“Her sarhoşluk veren şey içkidir ve her sarhoşluk veren şey haramdır.” (Müslim)

“İçki içen, onu içtiği sırada kâmil bir mümin olarak içemez.” (Buhârî)

“İman nuru şarap içenin kalbinden çıkar.” (Camiu’s-sağir) 

Bu aklı gideren içkileri içenler, hesap gününde Allah’ın salih kulları cennette şarap-ı tahurdan içerken, onlar içkiyi bilerek zevk ve arzularına uyarak içtikleri için cehennemde Zebaniler kendilerine servis edecekleri cehennemin od yerlerinden akan irinleri kendilerine sunacaklardır. 

İmam Ebu Leys şöyle buyurur içki içenin başına on türlü musibet gelir. Bir kısmı deli olur (aklı zail olur) küçük çocuklar onun haline gülerler, alay ederler ve eğlenirler. Akıllı kimseler de onu görür ve horlarlar, buyurmuştur. 

Hz Ali kerremallahu veche şöyle buyurdu: “ Eğer bir kuyuya Bir Damla Kebap damlası zamanla okyanus suyu çekilse ve kuyu toprakla dolup üzerine Minare yapsalar Renault minareye çıkıp ezan okumazdım.

Sarhoşların ilginç halleri vardır. Kendilerinde olmadıkları için ilginç hallere düşünmektedirler. Yine İmam Leys bir gün Bağdat kabristanlığında bir sarhoş gördüm kendisi bilmeyecek kadar sarhoştu ve bir yandan işiyor bir yandan da herhalde abdest aldığını zannederek şöyle söylüyordu: “Hamdü Sena İslam’ı bir nur ve suyu temizleyici kılan Allah’a mahsustur.” diyordu Ve Allah’ım beni tövbe edenlerden ve temizlenenlerden kıl diye dua ediyordu. 

Birebir başka gün aşırı sarhoşluktan yere düşmüş birini gördüm Köpek onun ağzını yalıyordu sarhoş da köpeğe Ey Benim Efendim diye iltifatta bulunuyordu.

Evet kişinin aklının başından gitmesi gerçekten büyük bir musibettir.  çoluğunun çocuğunun parasını harcaması gereken yere harcamayı Böyle yerlere çalışır ederler büyük bir israfın içerisine de düşerler Bu da bir musibettir.  Hz. Ömer Radıyallahu Anh içki içenler için Şöyle buyurmuştur: “İçki malları telef eder ve akılları da yitirir.”

İçki içenlerin başındaki musibetler

İçki içenin ağzımdan olmadık sözler çıkar Hatta hanımlarını başlayanlar ile olmuşlardır içki içen her türlü kötülüğün günahım ve şehrin anahtarını üzerinde taşır gayet kolaylıkla günah kapılarını açarlar Allah Teala’yı unuturlar Kiramen Katibin meleklerini üzerler. İçki içene şerri ceza olarak 80 değnek vurulur. Bu musibetli haldeyken ölüm gelirse tövbe edemeden ölebilir.

 içki içenler Şu kısacık dünyada ebedi hayatını etkileyecek musibet ve karşı karşıya kalabilirler Allahu Teala ahirette söylediğim o suyu bekliyorum cezasını çekmekten bütün müslümanları saklasın esirgesin ve muhafaza etsin inşallah…

“Allah içkinin kendisini, içeni, sunanı, satıcısını, satın alıcısını, imal edeni, imal ettireni, taşıyanı, taşıttıranı lânetlemiştir.” (Tirmizi)

Görüldüğü gibi hadis-i şerifte lanet alan satan sıkan ve bunlara yetiştiren kim varsa onların üzerine olduğu ifade ediliyor içki içen kimseye selam verilmez. Aklın nurunu söndüren iç giyim bir pisliktir kişinin halk arasında itibarını değerini yitirmesine hor ve hakir görünmesine sebep olur boğazda öğüt ve kurtulma bile kurtulamazlar Çünkü bunun bir de ahiret sorusu vardır. Eski aktı Zahide diyorsa ister adı B ister adı C olsun fark etmez haramdır. Bu ister bir üzüm isterse bir hurmadan, buğdaydan, baldan, darıdan olsun aklı gideriyorsa bir damlası dahi haramdır. Efendim sarhoş olmayacak kadar içmek şartı ile içki helaldir diyenlere sakın aldanmayın bunu söyleyen kafir olur.

12 ile 48 saat arasında fermantasyona uğramış boza içmekte caiz değildir. 12 saate kadar evde yapılmış boza hakkında ise içilebilir fetvası verenler vardır. Müslümanlar şüpheli şeylerden kaçınmalıdır. 12 saatte olsa boza içerisinde ne kadar alkol oluştuğu hakkında bir bilgi bulunamamıştır. Aklı gideren içki dışında otlar (bitkiler) de haramdır. Sözün özü sarhoşluk verici şeyleri yiyen veya içen ve aklı gideren bu gibi şeylere helal diyen de kafir olur. Allah (ﷻ) bütün müslümanları bu illetten korusun. Bu illete bulaşmış olan kardeşlerimize de Allah azze ve celle Kurtuluş nasip etsin. Onlar için dua edelim. Bu Dünyadan göçmeden hatalarını anlayıp o hallerinden dönsünler ve Allah’a tövbe eyleyip kurtulsunlar inşallah… 

Post a Comment

İçinizde olan güzellik her zaman yazılarınıza ve dilinize aşkla dökülsün...

Daha yeni Daha eski

Öne Çıkanlar

Nefs