Kadiri Yolu

 

Pazar Günü Duası

Pazar günü duası

Allah’ım

Kapına misafir olarak gelen kullarına yardım olarak gönderdiğin insin ve cinnin Peygamberi, kıyamet günün habercisi, şereflilerin en şereflisi, kendisine vahiy ile bildirdiğin Vahtaniyetini açık ayetlerle ispat eden, iyiliği emredip kötülükten sakındıran, Şirk ve delaleti hakkın keskin kılıcı ile yok eden yaratılmışların en hayırlısı Peygamberimize salat ve selam eyle.

Allah’ım

Yüce ahlak sahibi, Şeriati sözleri ile bize anlatan, hakiki hallerin erbabı ilahi kemalatların tecelliğahı, kıyamet gününün şefaatçisi, sana ulaşmak isteyenlerin rehberi Peygamberimiz ve O’nun âline Salât ve Selam eyle.

Allah’ım

Kemalinin manasına delalet eden harflerinin tamamıyla sana yalvarıyoruz, bize Peygamberimiz Hz Muhammed (ﷺ)'in mübarek Yüzünü görmeyi nasip eyle, zâtının celâlini görmekten ötürü günahlarımızı bağışla. Bizi nurunla yıka bütün dünya işlerinden arındırılmış olarak sana ulaşmayı gaye edinmeyi bize nasip eyle…

Ya Hu, Ya Allah, ya Hu, ya Allah, ya Hu, ya Allah, La ilahe illallah, ya rabbi bize sevginin şerbetinden içmeyi nasip eyle. Rahmetinle fazlınla yarattıklarının dertlerinden koru, itiatının nuruyla nurlandır, hidayet nasip eyle, delalete düşmekten koru kendimizi düzeltmemiz için bize günahlarımızın farkına varma fırsatını nasip eyle, başkalarının günahları ile meşgul olup kendi halini unutanlardan eyleme. Dualarımızı Peygamberimiz Hz Muhammed (ﷺ)in dualarıyla, Senin varlığın ışığı ehli şuhud olan ehlinin ve ashabının (ﷺ)'in duaları ile beraber kabul eyle…

Ya Erhamerrahimin

Bizleri peygamberimizle ve onun ehliyle birlikte haşret bize onların sevgisini nasip eyle. Ya Hay,  Ya Kayyum, Ya Zelcelali ve’l ikram, “Rabbimiz bizim dua ve ibadetlerimizi eksiklikleri ile beraber kabul eyle, bizleri  bağışla, sen tevbeleri kabul edensin, Rahimsin.” 

Allah’ım

Bize faydalı bilgiler öğrenmeyi nasip eyle senin herşeye gücün yeter. Ey alemlerin Rabbi, ya Rahman ve Rahim, bize hem Rüyada hem de uyanıkken efendimiz sallallahu aleyhi ve sellemin cemalini görmeyi ona bizlerin hayırlı olanına kıyamete kadar Salat ü selâm getirmeyi nasip eyle. Her türlü hayırlı işlerimizde bizimle beraber ol, yar ve yardımcımız ol amin….

Kendisinden başka ilah olmayan Cemil, Rahman, Rahim, Latif, Halim, Rauf, Nasir, Kerim, Zul ikram, Zul Tavl, Ya Rab bizi nurunu güzelliği ile nurlandır. Hiçbir çirkinlik bozmasın nurunun güzelliğini, Allah’ım beni merhametli kullarından eyle. Merhametimi hiçbir sebep eksiltmesin. Onun güzelliğini devamlı kıl. 

Ya Rahim, Ya Gavs, Ya Rab; 

Ey zatı görünmeyip her varlıkta lütfunun sırları zahir olan, mukaddes nuru her görünende Zahir olup yükselen,  Sen Rahmetinle merhametinle, hilminle mennansın. Şerlerden korkanların sığınağı, ariflerin gözünde uzaklı yakınlı bulunmayan ya Kerim, ya zelcelali vel ikram lillahi rabbil alemin….Amin.



Kaynak : Seyyid Abdulkadir Geylani Virdleri


Post a Comment

İçinizde olan güzellik her zaman yazılarınıza ve dilinize aşkla dökülsün...

Daha yeni Daha eski

Öne Çıkanlar