Kadiri Yolu

 

Abdulkadir Geylani pazartesi duası

Pazartesi Günü Duası

Bismillahirrahmanirrahim

Allah’ım… 

Sonsuz merhametini bizden esirgeme, bereketini daim ve geniş eyle, en güzel selamını kaim eyle. 

Allah’ım…. 

Bütün bu güzellikleri İnsanların en şereflisi, en ahlaklısı, imanı güzelliklerin kaynağı, İhsan’ın tecelligahı, rahmani sırların kapısı, peygamberler ordusunun en ileri neferi ve komutanı, bütün yaratılmışların en sevgilisi, İzzet ve şeref bayrağının taşıyıcısı, ezeli sırların şahidi, ilmin kaynağı, Hikmet’in membaı, en ahlaklı seçilmiş insan, Halil-i Azam, Habib-i Ekrem, efendimiz ve baş tacımız Peygamberimiz Hz. Muhammed bin Abdullah bin Abdülmuttalip’e ve onun ehline ve ashabına, malumatın adedince salat ve selam eyle…

Allah’ım…

Sana Peygamberimiz(ﷺ)'in varlıkları aydınlatan nuru ile Kalplerimizi O’nun geniş ve Takva sahiplerine ışık ve nur olan kalbinin nuru ile ferahlat. Nefislerimizi onun temiz ve pak nefsinin nuru ile Tâhir kıl. Üzerimize senin nurunun ışığı ve parlaklığı ile aydınlanmış makamlar nasip eyle. 

Allah’ım… 

Hz Peygamber (ﷺ)’e onun ehline ve ashabına sonsuz salat ve selam eyle…. 

Ya Hannan ya Mennan Ya Rahman! Bizi  Eimme-i Mukarrabinden eyle. 

Allah’ım… 

Hz. Muhammed(ﷺ)’e merhamet ve bağışlanma lütfeyle. 

Allah’ım…

Senin büyük sırrın, Habib-i Ekrem(ﷺ)’in, En Sevgili dostun, bizim mevlamız ve efendimize en güzel salavatları getirmeyi ihsan eyle… 

Ey kendisinden başka bir ilah olmayan, dilediğini yapan, Halim, Rahim, Latif, Veli, Hamid, Sabır, Raşid, Rahman olan Allah’ım Şüphesiz ki sen Haksın senin emrin haktır. Sen Halim ve Rahimsin. Ey bütün varlıklara ruhundan üfleyen Allah’ım beni karanlıklara düşmekten koruyacak her türlü yardımını ihsan eyle. Benim ve bütün müslümanların fiillerini senin fiilinin birliği altında topla. Beni bütün yaptığın işlerde en güzel şeylere yönlendir. 

Allah’ım 

İrademi kötülüklere Sevk edeni benden al. Bana sabır ihsan eyle. ayıplarımı ört, bana rahmet eyle, nimetlerin ve lütfun üzere yaşamayı nasip eyle. Beni kendisinden bıkılmayan ve usanılmayan yakınlığınla şereflerdir. 

Ey Rahman, Ey Selam! 

Velhamdü Lillahi Rabbil Alemin… 






Kaynak: Abdulkadir Geylani, Evradı Şerifeler

Post a Comment

İçinizde olan güzellik her zaman yazılarınıza ve dilinize aşkla dökülsün...

Daha yeni Daha eski

Öne Çıkanlar