Kadiri Yolu

 

Perşembe Duası

Seyyid Abdulkadir Geylani'nin 

Perşembe Günü Duası

Allah’ım! 

Makam-ı Mahmud ve ve hamd sancağın altında toplamayı bizlere nasip eyle peygamberini mahşerde geri çevirmediğin gibi bizleri de Marifet ve İrfan çeşmesinden nasiplenir. 

Ya Rab! 

Şüphesiz sen yücesin ve ikram sahibisin. 

Yarabbi izzetinin celaliyle, celalinin izzetiyle, saltanatının kudretiyle, kudretinin saltanatıyla, peygamberinin aşkıyla, boş şeylerden rızık eksikliğinden sana sığınırız. Ey sana sığınanların korunağı, ey sana gelenlerin komşusu, bizi nefsimizin kötü emellerine karşı koru şeytani isteklerden bizi muhafaza eyle, beşeri kirlerden tahir eyle. Gaflet uykusundan uyanıp sana ulaşıncaya, senin tek ilah olduğunu bihakkın bilinceye, Samed sıfatlarının hakikatini müşahede edinceye, beşeri cesedimizden sıyrılıncaya kadar bizleri sırat-ı müstakimden ayırma ve sevgin ile kuşat…

Sen Şüphesiz "nerede" ve "nasıl" sorularından münezzehsin, her şey senin kudretinde kalır, her şey seninle kaimdir, her şey senin nimetinle kuşanmıştır. Salih kulların senin yardımınla zafer kazanır, kereminle has kul olunur, senin sayende yükselinir, senin inayetiyle şanslı olunur, senin İsmetinle korunulur. Senin zikrinden alıkoyacak her şeyden ve senden başkasını hatırlatan her şeyden bizi koru…

Ya Rab, Ya Allah, Ya Rab, Ya Allah;

Başarı yalnız sendendir. Sana dayandım sana güvendim ya Rabb. Allahım bizleri senin zikrinle meşgul et, bize senden başkasının veremeyeceği her türlü hayrı bağışla, ilahi ilimleri, Rabbani sıfatları ve Muhammedi ahlakı bizlere nasip eyle.

Ya ilahe'l alemin!

Akidemizi hüsnü zan gerçek inanç ve korunmuş hakikat ile güçledir. Kusurlarımızı ört, ayaklarımızı sırat-ı müstakim de sabit kıl. 

Nebiler, sıddıklar, şehitler, salihlerden nimet verdiklerinin yolunda olmayı bizlere nasip eyle… 

Dileklerimizi Ûlü'l-Azm peygamberlerin azimleri ve keramet sahibi insanların dilekleri ile beraber kabul eyle. 

Ey sana yalvarıp yakaranların Rabbi, ey dileyenlere dilediğini veren Allah’ım, bizleri senden uzaklaştıran delaletlerden, rahmetinle uzaklaşmayı lütfeyle. Bizleri inayetinin ve sevginin sayısız nimetleri ile kuşat. Sana yakınlığımızı ve huzurunda bulunmuşluğumuzu nurlandır. 

Bizi yüce Kur’an’da zikrettiği gibi yüce yardımınla destekle. Rahmetinle ve inayetinle bizleri kuşat. Ey çok bağışlayan ve esirgeyen Rabbimiz…

Peygamberimiz Hz. Muhammed(ﷺ)’e müminlerin Anneleri olan zevcelerine, zürriyetine, ehli beytine, Hz. İbrahim’e ve ehline merhamet ettiğin gibi merhamet eyle, Salat ve selam eyle. Şüphesiz hamd ve övgü sanadır. Senden başka ilah yoktur.

Ya Rab!

Bizleri dar-ü selamda onun şefaatine ehliyle birlikte dahil eyle. Bana verdiğin nimetlere şükretmemi, senin razı olacağın salih amelleri işlememi bana ilham et. Neslimi de salih kimselerden yap. Şüphesiz ben sana döndüm muhakkak ki ben sana teslim olanlardanım.

Ey ikram ve cömertlik sahibi bizleri onu müşahede ve mertebe-i alisi ile mükafatlandır. Ya Kerim, ya Rahim bizlere azametin hürmetine ikramda bulun, Azamet, yücelik ve Rahmetinle bizi koru. Rahmani mevhibelerini verdiğin Peygamberimizin huzurunda bizlerden razı ol ve bize azap etmeyerek ikramda bulun….

Varlıkların sırlarının bulunduğu hazinelerin anahtarı sensin. Manevi sıfatların sahibi sensin. Hamd alemlerin rabbi olan Allah’a mahsustur.

Elif lam mim; Hayy ve Kayyum olan Allah’tan başka ilah yoktur. Bütün başlar diri ve kayyum olan Allah’a secde eder. Ya Allah, Ya Allah, ya Allah sana Peygamberimiz(ﷺ)'in dua ettiği şekilde dua ediyoruz. O'nun Senden istediklerini istiyoruz. 

Ya Vedud, Ya Vedud, ya Vedud; Ey yüce arşın sahibi, Ey varoluşunu başlatan ve bitiren, Ey dilediğini yapan, cemalinin hürmetine, varlıkları çekip çeviren kudretinin hürmetine, her şeyi kuşatan rahmetin hürmetine, senden istiyoruz bizi boş çevirme. Senden başka ilah yoktur. Ey hakiki kurtarıcımız bize İmdat eyle bize İmdat eyle,bize İmdat eyle amin.

Ey herkesten çok ve geniş lütuf sahibi Allah’ım karanlıklarda bana her türlü yardımını verdiğin gibi kaza ve kaderini takdir ederken de beni bolca lütuflandır. Sıkıntı ve darlığı benden gider bana taşıyamayacağım yük yükleme. Sen bu dualarımızı Hz. Muhammed (ﷺ) ve Hz. Ebubekir Sıddık Radıyallahu duaları ile beraber kabul eyle. 

Ey yüce lütuf sahibi bana gizliden gizliye ve mahrem lütuflarını en mahrem yollarla ihsan eyle. Şüphesiz senin kelamın haktır. 

Velhamdülillahi Rabbil Alemin

Post a Comment

İçinizde olan güzellik her zaman yazılarınıza ve dilinize aşkla dökülsün...

Daha yeni Daha eski

Öne Çıkanlar

Nefs