Kadiri Yolu

 

Peygamberimizin Abdest Duaları

Peygamberimizin Abdest Duaları 

Hz. Peygamber’in (ﷺ), ellerini içinde su bulunan bir kaba koyduğu ve sonra sahabelere: “Allah’ın adıyla (besmele ile) abdest alın buyurduğu rivayet edilmiştir.” (Beyhaki, sünen: 1/45-Mesa-: 1/61)

Hz. Peygamber(ﷺ)’in Câbir’e (ra), “Bana bir abdest suyu iste” dediği su getirilince de: “Ey Câbir, al, ellerime dök ve ‘Bismillah’ de!” buyurduğu sabittir. Câbir (ra): Abdest suyunu döktüm ve ‘Bismillah dedim, parmaklarının arasından suyun fışkırdığını gördüm, diyor.” (Buhari:64/35-Müslim: 3013)

Ahmed b. Hanbel’in Ebu Hüreyre, Said b. Zeyd ve Ebu Said El Hudrî’den (ra) rivayet ettiğine göre Hz. Peygamber(ﷺ): “Abdest esnasında besmele çekmeyen abdest almış değildir.” buyurmuştur. (Ebu Davud: 101-Ahmed:2/418- İbni Mace: 399)

أشهد أن لا إلا الله وحده لا شريك له، وأشهد أن محمدا عبده ورسوله

 

Hz. Peygamber(ﷺ) buyurmuştur: “Kim güzelce abdest alır, sonra da: “Allah’tan başka ilâh olmadığına, O’nun tek olduğuna, ortağı bulunmadığına şehadet ederim. Muhammed’in O’nun kulu ve resulü olduğuna da şehadet ederim.” derse, ona cennetin sekiz kapısı açılır hangisinden isterse, ondan girer.” (Müslim: 234)

 

اللهم اجعلني من التوابين واجعلني من المتطهرين

 

Şehadetten sonra:

“Allah’ım! Beni tevbe edenlerden eyle. Beni (her türlü maddi-manevi pisliklerden) arınmış kimselerden eyle” duasını da eklemiştir. (Tirmizi: 55)

 

Baki b. Mahled, Müsned’inde, Ebu Said El-Hudri’den merfu olarak aktarıyor: “Kim abdest alır, abdestini bitirdikten sonra:

 

سبحانك اللهم وبحمدك أشهد أن لا إله إلا أنت أستغفرك واتوب إليك

 

“Allah’ım! Her türlü eksiklerden münezzehsin Hamd Sana, şükran Sana! Şehadet ederim, Senden başka tanrı yoktur. Affına sığınır, Sana (günahlarımdan) tevbe ederim.” derse bu söylediği beyaz bir kağıda yazılır, bir mühürle mühürlenir, sonra arşın altına kaldırılır. Kıyamet gününe kadar mührü kırılıp, açılmaz” (İbn Sünni, Amelü’I-Yevm ve Keyl le: 30)

 

اللهم اغفر لي ذنبي ووسع لي في داری، وبارك لي ي رزقي



“Allah’ım, günahlarımı bağışla! Evim bolluk bereket ihsan et! Rızkımı mübarek kıl!”

Post a Comment

İçinizde olan güzellik her zaman yazılarınıza ve dilinize aşkla dökülsün...

Daha yeni Daha eski

Öne Çıkanlar

Nefs