Kadiri Yolu

 

Dünyaya Meteor Düşecek mi

Dünyaya Meteor Düşecek mi?

“Yoksa siz, gökte olanın üzerinize taş yağdıran bir kasırga göndermeyeceğinden emin misiniz? Tehdidim nasılmış bileceksiniz.” Mülk:17

Nijerya’ya meteor düşmesi ile tekrar gündeme oturan konu ‘dünyaya meteor düşeceği’ konuşulmaya başlandı. NASA,’dan yapılan son açıklama ile dünyaya Göktaşı  ya da meteor çarpacağı iddiaları açığa kavuştu. Bilim insanları yaptıkları açıklama ile, 4 kilometrelik genişliğinin insan yaşamının sonunu getirebileceğini ifade ettiler. 

Uzun zamandır yazılıp konuşulan dünyaya meteor çarpacak iddiaları için NASA’dan açıklama geldi. Göktaşı takibini sürdüren NASA, uzayda konumu itibariyle dünyaya yakın olan meteor hakkında bazı uyarılarda bulunmuştu. Dünyaya yaklaşan meteorun çarpma konumuna gelmesi halinde, 4 kilometrelik genişliğinin insan yaşamının sonunu getirebileceğini ifade edildi. 

Dünyaya meteor düşmesi mümkün mü? 

Nijerya’ya düşen meteor gibi daha büyük çapta bir göktaşı veya meteorun düşme olasılığı var mıdır. Evet vardır. detaylar…

Dünyaya Meteor Veya Asteroit Çarpma Olasılığı Var mıdır?

NASA ‘dan yapılan açıklamada, 363599 (2004 FG11) adı verilen ve 380 metre çapında, gökdelen büyüklüğünde olduğu bildirilen dev asteroitin, yaklaşık 88 bin kilometrelik inanılmaz bir hız aldığına ve Dünyaya yaklaştığı, bilim insanları, Olası bir çarpışma esnasında Dünya yüzeyinde yaklaşık 6.5 kilometre genişliğinde dev bir krater yaratacak kadar güçlü asteroit, çarpma esnasında gerçekleşen patlama sırasında etrafındaki her şeyi silip süpürebilir.

Önümüzdeki hafta Dünya’nın yörüngesinden geçecek olan asteroit için NASA tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Asteroit Dünya’yı tehdit edici  potansiyel tehlike sınıfındadır.” Dünya’ya yaklaşan bu asteroit, 11 Nisan 2020 tarihinde Türkiye saati ile 20:00’de Dünya’nın yakınından geçecek. NASA, asteroidin Dünya’nın yakınından geçeceğini ve gezegenimize çarpmayacağını söylüyor.

İkinci olarak,  4,1 km genişliğinde ki asteroidin NASA’nın dünya yakınındaki cisimleri otomatik olarak takibe alan sistemi tarafından hareketleri gözlemlendiği kaydedildi.

NASA 4,1 km genişliğindeki bu asteroite 527668 (1998 OR2) kodunu verdi. Saniyede 8,7 km, saatte 31 bin 320 km hızla yol alan asteroidin dünyaya en yakın geçişi 29 Nisan’da gerçekleştirecek.

1998 OR2 ilk kez 1987 yılında Güneş’in etrafında dönerken görüntülendi ve yörüngesi NASA sistemi tarafından otomatik olarak kaydedildi.

Bu çaplardaki bir gök cisminin dünyaya çarpması halinde dünyada insan yaşamının son bulması anlamına geldiğini ve yaşamın devam etmesinin mümkün olmadığı bilim insanları tarafından açıklandı, 1 km genişliğindeki bir asteroidin bile küresel düzeyde insanlığın sonunu getirebileceğini ifade ediyor.

NASA’dan yapılan açıklamaya göre 1998 OR2 dünyaya 0.04205 astronomik birim yakınlığında geçecek. 1 astronomik birim Dünya ile Güneş arasındaki 150 milyon km’lik mesafeye tekamül ediyor. Dolayısı ile asteroid 6,29 milyon km dünyanın yakından geçecek. Asteroid Dünya’ya Ay’dan 16 kez daha uzak bir mesafede olacak. Bilim İnsanlarına göre bu tür gök cisimlerinin dünyaya her yüzyılda bir çarpma ihtimali 50 binde bir. 

1908'de Dünya'nın Manyetik Alanının Değişmesine Neden Olan Gizemli ...

Rusya’nın Sibirya bölgesinde Tunguska’ya 1908 yılında düşen meteor 40 metre genişliğinde idi ve bir şehri yok edebilecek güçte enerji ortaya çıkarmıştı. İnsanların yerleşim alanının dışında bir bölgeye düşen bu asteroid düştüğü alanda dev bir krater açmış ve kilometreler boyunca çevrede bulunan ağaçları harap etmişti.

Bilim insanlarının söylemine göre, 65 milyon yıl önce dinozorların sonunu getiren asteroid ise 10 km genişliğinde idi.

Post a Comment

İçinizde olan güzellik her zaman yazılarınıza ve dilinize aşkla dökülsün...

Daha yeni Daha eski

Öne Çıkanlar

Nefs