Kadiri Yolu

Telekinezi Doğal Bir Yetenek Midir

 

Telekinezi Doğal Bir Yetenek Midir?:

İnsanlar doğaüstü şeylere karşı her zaman ilgi duymuştur. İlgi duyulan olaylardan biride telekinezidir. Bu konuyu merak edenler için hem bir bilgi, hem de kendimizde böyle bir yeteneğin varlığı hakkında bir deney yaparak bunu görmek isterseniz buyurun yazıyı okuyun. 

Telekinezi yeteneği doğal bir yetenektir, önemli olan bu becerinin geliştirilmesidir. Bilim adamlarının düşüncesine göre Bu olay düşünce-beyin-bilinç-inanç ekseninde inançla çalışılırsa telekinezi yeteneğini gerçekleştirmek mümkündür demektedirler. Aslında söylenenlerin bilimsel elle tutulur bir kanıtı veya delili yoktur. 

Telekinezi Nedir?:

Telekinezi, düşünce gücünü yoğunlaştırarak Uzaktan hareket ettirmekle canlı veya cansız maddeler üzerinde etkiler oluşturabilmeye Telekinezi denir.  Her insanda beyin enerjisinin varlığı bilim adamları tarafından ölçülerek bu enerjinin varlığı kabul edilmiştir. Birçok bilim adamı, bu enerjiyi günlük zamanlarda kullandığımızı kanıtlamıştır.

Düşünce gücü de bunlardan biridir. Hepimiz bunu kullanıyoruz ama dikkat çekmeyecek kadar az. Mesela bazılarımız bazı şeylerin önceden olacağını hissedebiliyoruz veya ilk tanıştığımız bir insanın karakterini kendimizce yorumluyoruz. Yani iyi ya da kötü olduğunu hissedebiliyoruz. İşte bu özelliklerimizin tümü düşünce gücüyle ilgilidir.

Rus vatandaşı olan Nina Kulagina(Nelya Mikhailova), telekinezi yeteneğiyle herkes tarafından bilinen biridir. Kendisiyle yapılan deneylerde kapalı saydam kutular içindeki eşyaları hareket ettirmiştir, aynı şekilde Uri Geller yumurtanın beyazı ile sarısını ayırıp tekrar bir araya getirmek ve başkasının kalp atışını hızlandırıp yavaşlatmıştır.

Telekinezi Nasıl Yapılır?

Telekinezi becerinizin varlığı hakkında bir deneyle kendinizi keşfedin. Sabırlı olun sakin olun her şeyi bir kenara bırakın sadece yapacağınız işe odaklanın. Olay şu; düşüncebeyinbilinç ve inançtır yukarıda söylemiştik. Hissiyatlarınıza güvenin. Biriyle ilk tanıştığınızda o kişiyi tanıyabilmek yada olacak olayları önceden hissetmek de düşünce gücü ile ilgilidir.

Telekinezi yeteneği ile para kazanmak, dikkat çekmek ya da insanlara zarar vermek hedefiniz ise buna yeltenmeyin. 

Mum Metodu:

Yanan bir mumnefeste dahil hiç bir hava sirkülasyonundan etkilenmeyecek bir uzaklıkta masanın üzerine koyunuz. Muma karşısında oturarak alevine odaklanın. Alevin sağasola ya da geriye yattığı düşünün. Sadece istediğiniz yöne doğru odaklanın. Alevin hareket ettiği düşünün bir süre sonra dikkatinizi serbest bırakılmalıdır. En önemlisi budur. Sonra tekrar aynı şekilde devam edilir. Birkaç dakika sonra dikkat tekrar serbest bırakılır. 

Telekinezi ile Ne Yapılabilir?:

Telekinezi ile yapılabileceği söylenen en önemli şeyler şunlardır: Telekinezi ile eşyalar dokunmadan hareket ettirilebilir. Cisimlerin şekli değiştirilebilir.

Telekineziye Keramet Denilebilir mi?

Telekinezi keramet olarak değerlendirilmemelidir. Sistemli ve arınma yollu bir hayat süren dervişlerde bu gibi haller vuku bulabilir. Bunun yanı sıra nesnelerin bir yerden başka bir yere getirilmesi, havada durma, su üstünde yürüme vb. bir çok olay keramet olarak bizim yolumuzda zuhur eder.

Belli bir seviyeye gelmiş ve nefsin makamlarında yol almış Sufilerde bu gibi haller zuhur edebilir. Bunlara birçok örnek verilebilir. Mevlana’nın dergaha geldiğinde dergah kapılarının el değmeden kendiliğinden açıldığı, Sema ayini yaparken tüm mumların sönüp sonra kendiliğinden yandığını bildirilir.

Hallacı Mansur’da sırrı açık etmesinden dolayı hapse atılmıştır. Hapis esnasında hapishaneden çıkma imkanı olmasına rağmen burada kalmayı yeğlemiştir. Çünkü hapishanenin duvarlarında her gece büyükçe delik açılıyor ve dışarı çıkma imkanına sahip olabiliyordu.

İsa (as) keza aynı şekilde suyun üstünde yürüdüğünün bilgileri mevcuttur. Bununla birlikte birçok kerametler velilerden zuhur ettiği anlatılmaktadır. Şeyh Abdülkadir Geylani’den, Hasan el Basri den, Rabiatül Adeviyye’ye kadar birçok menkıbe mevcuttur. Bu kerametler Rabbimin verdiği ilahi lütuflardır.

Post a Comment

İçinizde olan güzellik her zaman yazılarınıza ve dilinize aşkla dökülsün...

Daha yeni Daha eski

Öne Çıkanlar

Nefs