Kadiri Yolu

Müridin Güzele Bakması

Televizyon ve internet üzerinden, ayrıca boyalı medya ve sosyal paylaşım hesaplarını da takip eden mürid kardeşim yayınlanan kadın resimleriyle karşılaşınca hemen gözlerini yumuyor ve bakmaktan sakınıyordur herhalde, unutmayınız ki bu resimler ve videolar kalbe isabet eden zehirli ok durumundadırlar.
Güzele bakmak sevaptır sözünü yanlış anlamış olsanız gerek. Hakkın yarattıklarını Saymak ile bitiremeyeceğimiz bunca güzellik varken, niçin nefsanî güzelliklere takılıyoruz ki?

Göze gelecek her şey bizi etkileyecektir. Şehveti tetikleyecek her türlü resimden müridan kendini çevirmelidir. Şehvetle bakınca istek çoğalır, buda vücutta bir anda yayılan bir zehir gibidir. Bu devirde daha da çok dikkatli olmalıdır. Kadınlar ve kızlarla ve ne olduğu belli olmayan cinsiyet problemi çekenlerle oturulup kalkılması uygun değildir.


Bu durum seyri süluke darbe vurur mu? Böyle bir duruma düşmekten Allah muhafaza eylesin. Evet bu sorunun cevabı kuvvetlice evettir darbe vurur. Eğer bu durumdan ayrılmaktan kendini alamayan kişi için küçük düşürücü haller ortaya çıkmaya başlar, iyice küçülür ve ayağı kayar. Kendi nefsinin işlerinde bile meşgul olsa kalbinin Allah'ın muhabbetinden uzaklaşması onun küçülmesi için kafidir. Bundan daha çirkini ise yaptıklarını hafif görmesidir. Kendini dünya hayatının lezzetlerinden kesen ve Allah yoluna dönen kişilerin çok dikkatli olması gerekir. 


Bu ülkede kasetle ülke siyasetinde yer alıp ülkenin kaderinde etkisi olan politikacıların nasıl ayaklarının kaydırıldığını okuduk ve gördük. Yapay zeka ile takip edilmektesiniz yarın girdiğiniz siteler karşınıza çıkar. Konuştuğunuz konular google tarafından hemen site reklamlarına yansımakta. 


Muhafazakar kanada destek veren ATV gibi bazı kanallarda öpüşme sahnelerinin yer alması nasıl bir islam istediklerinin işaretleri ile doludur. İslam bunların eline kalınca bizim gibi izleyici kitlesi ne yapar acaba. Televizyon yayınlarının, internet sitelerinin, boyalı aktüel magazin medyanın ve sosyal paylaşım hesaplarının ne edebi, nede hayası kalmamıştır. Bütün hallerini ortaya arsızca döken hayasız bir nesil oluşmuştur. Gözlerinizi yummanız iyilik sahibi olduğunuzu göstermez veya başınızı başka bir tarafa çevirmeniz kurtuluş değildir.  Vesselam....



Post a Comment

İçinizde olan güzellik her zaman yazılarınıza ve dilinize aşkla dökülsün...

Daha yeni Daha eski

Öne Çıkanlar

Nefs