Kadiri Yolu

Medine Ehlinin Yemini

Medine Ehlinin Yemini

İslam'ın yayılması için birçok zorluklara katlanan Allah Resulü Medineli Müslümanlarla Mina’da buluşarak onlara islamı tebliğ ettiğinde onaltıncı girişimiydi, bu sefer tebliği başarılı olmuştu.

Medineli insanlar islamı kabul ettiler. Akabede bir araya gelen ve sayıları oniki Medineli insanın yaptıkları yemini sizinle paylaşmak isterim:

“Gerek rahat ve huzurlu iken gerekse sıkıntılı anlarımızda, gerek sevinçli gerekse üzüntülü durumlarımızda seni dinleyip itaat edeceğiz! Seni kendi nefsimize tercih edeceğiz. Emretme yetkisini elinde bulunduran kim olursa olsun ona itiraz ve muhalefette bulunmayacağız. Allah yolunda, hiç kimsenin bizi aşağılamasından ve ayıplamasından korkmayacağız. Hiçbir şeyi Allah’a ortak koşmayacağız, hırsızlık etmeyeceğiz, zinaya yaklaşmayacağız, çocuklarımızı asla öldürmeyeceğiz, birbirimize asla iftira etmeyeceğiz ve senin hiçbir iyi hareketinde sana karşı gelmeyeceğiz.”

Daha sonra samimiyet ve gayretlerinden dolayı şöyle dediler:

“Ey Allah'ın Resulü! Eğer bize izin verirsen, yarın sabah gidip şurada, Mina’da toplaşan inkarcıları kılıçtan geçirelim.”

Allah Resulü (Sav) Onlara cevap verdi:

“Allah bana bunu emretmedi” İbn Hanbel,III, 462; İbn el-Cevzi, Vefa, s.226

Resulullah(sav) bu yemin töreninden sonra şu hususa dikkat çekti: “Eğer yemininize bağlı kalırsanız, mükafatınız cennet olacaktır ve eğer herhangi bir hususta yemininizi bozacak olursanız, sizi cezalandıracak olan da Allah’tır bağışlayacak olan da.” İbn Hişam, s. 289; Belazuri, I, s.566

Artık Medine müslümanlar Ensar (yardımcılar) adıyla anılmaya başlanmıştır.

Post a Comment

İçinizde olan güzellik her zaman yazılarınıza ve dilinize aşkla dökülsün...

Daha yeni Daha eski

Öne Çıkanlar

Nefs