Kadiri Yolu

Mürşidi Kamil Bulmak

Ey hakkı hak olmayandan ayırt ederek Allah'ın rızasına talip ve Resulullah'ın siyretine talip olan kardeşlerim! Bu dünyanın karı ve zararı ile karşı karşıyasınız iman ile müşerref olmuşsunuz ve La ilahe İllallah Muhammedün Resulullah  kelime-i saadetiyle dilleriniz ve kalpleriniz ilahi feyizler ve ihsanlarla kulluk görevlerini yapmaya gayret ederlerse Cenabı Allah kendilerini mahrum bırakmaz. 

Sen itikadını sağlam tut ve kalp kapısından açılıp gelecek; arzu, hırs, şehvet, muhabbet gibi şeytanın bayağı ve aşağılık askerlerine karşı koru ve onları içeriye bırakma; Kardeşim delilsiz yola çıkma ve yolu bulmak için bilen birinden yardım almalısın, geceleyin bilinmeyen bir yola ışıksız ve yalnız gitmek gibidir. Gittiği yeri görmez, bastığın yeri bilmezsin. Önünde bir hendek mi, yoksa uçurum mu var, fark etmez. Bu  suretle yola çıkanların, tehlikeye düşmelerinden korkulur. Bir mürşidi kamil bu yolu bilendir. Müridi kolaylıkla yönlendirir karşıya geçirir.

Mürşide Kamil ararken eksikliğin sende olduğunu bilerek aramalısın ve bir o kadar kıymetli bir şeyin aynı zamanda da zor bulunduğunu bilmelisin. Allah'a yakınlık kazanmak tutulacak yol için elinden geleni ihlasla sarf et;   Bizim uğrumuzda elinden gelen çabayı sarf edenlere gelince, onları bize ulaşan yollara mutlaka yöneltiriz. Kuşkusuz Allah iyilik yapanların yanındadır.” Ankebut / 69 bir bakmışsın ki yol önüne açılmış.

Aradığın Mürşidi Kamil'in  nişanı yok, ama alameti pek çoktur. Siz üç şeye bakıp dikkat etmelisiniz: 

1- Huzuruna vardığın zaman, bütün gamın kederin gider. İçinde bir ferahlık ve muhabbet uyanır. 

2- Meclisinden ayrılmayı istemezsin. Birer inci tanesi gibi söylediği her sözden, şevkin ve muhabbetin artar. 

3- Ziyaretine gelen herkes büyük veya küçük genç veya ihtiyar, hatta devlet reisi bile olsa elini öpmeye mecbur ve hayır duasını niyaz ile mesrur olur.

İşte bu üç vasfı nefsinde toplayan kişinin bütün hareketleri, davranışları, durumu, tutumu resulullah'ın siretidir. Bu üç işaret ve alamet riyasız, gösterişsiz hangi zat da görür ve bilinirse hiç durma hemen git teslimi külli ile teslim ol! Ölü yıkayıcısının elindeki ölü gibi emrettiği yerde dur, her emrine uy, hizmetlerini ve emirlerini kendine nimet bil, emirleri gereğince de hizmetinde ol!

Dikkatli ol! 

Babadan kalmış veya fırsatını ve sırasını bulup bu makamı gelir kaynağına dönüştürüp dergahı eline geçirmiş kimseler vardır. Bunlar Ehlullah kisvesine bürünmüşlerdir. Okudukları tasavvufa dair kitaplar ve risaleler ile ariflik iddiası ile makam işgal ederler. Bunlar irşad nedir bilmeyen bir makamı gasp etmiş olan haramilerdir. Bu kimseler tıpkı kör gibidirler bunların müritleri de kör olur. İki kör yolda nasıl gidebilir ki sonunda bir uçurumun dibinde kendisi ve müridi bulunabilir. Allah korusun. 

Yine bir başka kimseler vardır ki 

Şeriat zahir halidir. Bizim yolumuz batındır. Gusül, abdest, namaz, oruç ebrar işidir. Onlar Cennet, Huri, gılman ve diğer nimetler ile Cennet sefaları için çalışırlar. Bizim ise, guslümüz ezelidir. Abdestimiz de o zaman alınmış, namaz ve orucumuz da o zaman eda olunmuştur. Biz, Cemal aşığıyız. Bizim, cennette cehennemle işimiz yoktur, diyerek yerli yersiz sözler söylerler. 

Onların yine iddiaları biz, daima huzurda oluruz derler. Her türlü dinin yasak ettiğini, mübah derecesinde işlerler. Sakın, sakın bu gibilerden, ırak olmak hakka yakın olmaktır bunu böyle bilmelisin. Bu gibilerin meclislerinde bulunmamak gerekir. Bu sözlerle ve bu fiillerle hareket ve amel edenler insan pisliğine bakmışlardır, yanlarına varanlara bulaşır. Hiç olmazsa fena kokuları ulaşır. Bu gibi kimselerden çekinmek gerekmektedir. Kadın veya erkek her Mü’minin alnında gizli yazı ile yazılmış bulunan ilahi feyizler ve sonsuz insanlar, ki Maye-i Muhammedi ve Siret-i Ahmedidir. Böyle herkese şamil ve Allahu Teala'nın ihsanı olan nimetler, layık ve reva mıdır ki, gafletle kaybedilsin? Allah karşımıza hakiki Hakk erenlerinden Ehlullah'tan olan mürşidler çıkarsın inş.


Post a Comment

İçinizde olan güzellik her zaman yazılarınıza ve dilinize aşkla dökülsün...

Daha yeni Daha eski

Öne Çıkanlar