Kadiri Yolu

Yıkıldığım yerden tekrar ayağa kalktım


Yıkıldığım yerden tekrar ayağa kalktım bu ölene kadar da böyle sürse de,  ümitsizlik yer almasın yüreğinde inşallah sonunda O'nun yardımı ile başaracağım de...


1990 yılında “talep ederek” sufi olabilmek için başladığım seyru süluk hali daha gayretle devam etmekte. Kifayetsizliğimden kaynaklı bir arpa boyu yol alamadım. Kardeşlerimde bizi farklı bir gözle görerek üstatlık payesini yapıştırdı. Eh tamam oldu bitti ile bir mekan sahibi olduk. Olduk da değerli dostlar bu iş biraz garip değil mi? Kendi nefsimin sıkıntıları ve açtığı yaraları kapatamadan darbe yemeye 33 senedir devam biri nasıl üstat olur! Rabbime yüzümü döndüm diyorum ama hali daha gaflet ve hataya düşmekte pek cevval davranmaktayım. Benlikten kurtulamamış ve benlik iddiasında bulunduğumun farkına vardım. 


Birde nefsim her şeye rağmen ısrarla beni düşürdüğü hatalardan sonra pişmanlık kılıfına bürünerek teşke yapmasaydın demeyi de ihmal etmiyor. Bu yüzsüzlüğe katlamamaktayım. Birde temenniye beni sevk ederek üzülme Allah affedicidir demesi yok mu aman Allah'ım beni perişan ediyor. 


Kalbimde haşyet Allah korkusunu yerleştirememişim bunu anladım, ey biçare mahmud! Şimdi yalanlarla, hayal ve vehim peşindesin. Her tarafından enaniyet pisliği dökülmekte bütün bunları bir arada nasıl idare ederek taşımaktasın bilmem ki, zavallıyım gerçekten ahiret kisvesine büründüm diyorsun ama dünya pisliğinin ve leşinin peşinde koşmaya devam etmektesin. Seven sevdiğinin düşmanından uzaklaşmadıkça selamette olamayacağı gibi O'na da yaklaşamaz.

 

Kapıda beklemek bile onun verdiği bir lütuftur. O nasip etmez ise orada da duramazsın. Emellerim benim aklımı oyuncak gibi oynatmakta, inanın yoruldum ama ümitsizliğe düşmeden gayret sarf etmeye devam etmekteyim yıkılıyorum tekrar kalkıyorum, ona sığınıyorum af diliyorum. Bu halimden memnun olmasan da değişeceğim güne kadar sabırla tevekkülle devam etmekteyim. 


İnşallah bir gün mücahedeye devam etmekle kazanılacak olan azim ve irade nefsin isteklerine engel olacak yolu açacaktır. Bunun için zikir, ibadet ve taatle değerli kardeşlerimizin bir birlerine olan hüsnü zan ile edecekleri dualar inş rabbimin indinde kabul olur. Rabbimin vereceği her türlü hayra ihtiyacı olan bu kardeşinizin nefisle olan mücadelesini Allah'ım boşa çıkarmasın. Bana her daim yardımını esirgemeyen sensin Allah'ım. Yanılırda hataya düşersem ve yanlış yollara saparsam beni sensiz bırakma Allah'ım. Hatalarımın farkına varmayı ve doğru olana yönelmeyi bana ve benim gibi olanlara nasip et Allah'ım amin… 



2 Yorumlar

İçinizde olan güzellik her zaman yazılarınıza ve dilinize aşkla dökülsün...

  1. ‏ربنا لا توزيع قلوبنا بعد إذ هديتنا وهب لنا من لدنك رحمة إنك أنت وهاب

    ‏يا مقلب القلوب سبت قلوبنا على دينك
    Amin.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

İçinizde olan güzellik her zaman yazılarınıza ve dilinize aşkla dökülsün...

Daha yeni Daha eski

Öne Çıkanlar