Kadiri Yolu

GAZZE MUHASEBESİ VE UYANIŞ


İslam dinini, son zamanlarda sosyal medyada yayınlanan reel videolarla kabul edenleri izlemekteyiz Elhamdülillah. Müslümanlara karşı yapılan haksız, mesnetsiz ve zulme varan kan dökücü uygulamalar, dünyanın birçok yerinde tepkiye ve insanların İslam'ı kabullenmelerine vesile olmuştur. Bazen insanların kendi gayretleriyle İslam'ı araştırması sonucunda küfrün bataklığından İslam'ın aydınlığında geçiş yaptıklarını gözlemlemekteyiz.

İnsanların İslami bilgiyi doğru yerden alma ve ilmi seviyeleri artırma gayretleri bize daha çok çalışmaya sevk etmeli. Yıllardır paslanmış, uyuşuk bir şekilde kenara çekilmiş, düzgün bir tepki dahi gösteremeyen, yoğun bakım ünitesine bağlı bir hasta gibi yaşayan kişilere döndük yaşadığımız hayatı kabullendik. Bu hayatı; Gazze’de insanlığa savaş açmış israiloğullarının ağır bombardımanları sonucunda parçalanmış şehitlerin küçük bedenleri, zulme karşı gösterilen cihad duruşu, her bir Filistinlinin ağızdan dökülen “Hasbinallahu veniğmel vekil” zikri, Ebu Ubeyde, Hamas ve İzzeddin Kassam damga vurarak canlandırmıştır.  


Sosyal medyada yayılan Filistinli Müslümanlara destek, İsrail mallarına boykot ülkemizin güzel insanlarının bu konuda ki, dayanışması ve her platformda ülkemiz adına Filistin'e destek veren bir hükümetin olması gayretimizi toplumun her zerresine yaygınlaştırmıştır. Küfrünü içindeki kötülüğü kusanlar var mı var ne olursa olsun  küfrün kalelerinin her bir tarafındaki burçlarda yıkılmalar başladığı net bir şekilde görülmektedir.   


Yaşanılan bu olaylar insanımızı yılların getirdiği uyuşukluktan kurtarmaya inşallah vesile olacak gibi durmakta, artık araştıran, gelişen ve hayata daha farklı bakan, eskiden yaşanılan ümmet ruhunu tekrar kazanmaya çalışan bir ruh yapısına dönüş başlamıştır. İslam'a saldıranların bizim musallamızda yeri yok denilmekte ve tepkimizi en üst seviyeden ortaya konulmaktadır.


Açıklarımızı muhasebe yaparak bulmaya çalışmalıyız. Unutulmamalı devamlı muhasebe halinde olmak bizi diri ve uyanık tutacaktır.   Zamanla bu uyanıklık başkalarının da uyanmasına vesile olacaktır. Artık İslam düşmanlarına tepkimizi en üst perdeden gösterecek tavrımızı net bir şekilde ortaya koymalı, toplumda sapkın fikirlere sahip olanlara karşı İslam'a saldırdıklarında onlar için alan daraltılması yaşatılmalı her yerde Allah'a kulluk bilinci ile hareket etmeliyiz ki, insanlar yaşamaya yaşamaya unuttukları İslam'ı yeniden yaşar olsunlar.


% 99 İslam olan bir ülke yaşamaktayız, buna rağmen İslam gericilik olarak değerlendirilmekte geri kalmışlığın sebebi olarak gösterilmekte aslında İslam'a saldıran bu güruhların hayat tarzlarına ve tartıştıkları konulara bakıldığında ülkenin inanç haritası çok net bir şekilde ortaya çıkmaktadır. 


Yetersiz ilmi yapı yılların yasakları ile insanlarımız cahilleştirildi. Din öcü ve gericilik olarak algı altına yerleştirildi. Biraz düşündüğümüzde birçok konuda yetersiz olduğumuzu tespit edebiliriz. En kısa zamanda, yetersiz olduğumuz konulardaki açıklığımızı kapatmalıyız. Ayrıca biz neden başarısız olduk, neden sessiz kaldık, ses çıkartanlara neden destek verilmedi, bizi sindiren güç neydi? Bunları tespit ettiğimizde bunların tekrar yaşanmaması için tedbirler alınmalıdır.  


Sosyal medyada bir kaç video ile ne durumlarda olduğumuzu görüp o insanların hallerine gülmeden geçmeyen olmamıştır belki de, ben ne yapabilirim ki demek yeterli değildir. İnandığımız değerleri öğrenmeli ve kulluğun gereğini yerine getirmeliyiz. İşte buyurun sosyal medyadan bir kaç örnek;


https://www.youtube.com/shorts/uuZ__KxvDMU

https://www.youtube.com/shorts/1jbl47wmE1I

https://www.youtube.com/watch?v=QvyNzfF4bf4


Toplumumuzda bütün çirkefliği ve rezillikleri yaşayanlar her zaman seslerini rahatlıkla çıkarmakta küfürlerini net ve açık artık ortaya koymaktadırlar, ayrıca insanlık tarihinde görülmemiş soykırım Müslümanlar üzerine yapılmakta, bu zamanda şahsiyetsiz kimliklerin yaşattıkları zulüm onların haklıymış gibi kendilerini ortaya koydukları tüm delillerle rezilliklerini artırmaktadır. Buna rağmen iki yüzlüler üç maymunu oynadılar onlar saflarını belirleye dursun bizlerde saflarımızı belirledik artık biz ümmetiz ve ümmetin her bir ferdi kardeştir. Ya siz hangi saftasınız?


Eski Kâbe imamı ve Suudi müftüsü İsrail'le savaş yapılması caiz değil diyerek safını belli etmiştir. Suudi krallığı müzik festivali düzenleyip Filistin'de yaşananlara karşı safını belli etmiştir. Ülkemizde ortalığı her fırsatta karıştıran sanatçı bozuntuları sessiz kalarak İsrail'e destek vermişlerdir. Boykot mallarını bildiği halde alıp İsrail mallarına destek verenlerde az değildir. Kardeşlerimizin yanında bizimde net bir duruşla durmamız gerekir.  


Etik olmayan, ahlaki değerleri yerle bir eden, tüm sapkınlıklara karşı uyanık olunmalı, tencere tavacılara siyasi destekçilerine  karşı müsamahakar davranılmamalıdır. Gördüğümüz kötülükleri sözle, olmadı elimizle düzeltmeliyiz. Kötülüklere ve sapkınlıklara karşı toplumun evlatlarının geleceğine sahip çıkılmalıdır... 


Arzuladığımız rızayı bariye ulaşmak için sistemli ve metotlu bir usul takip edilmelidir. Dinen açık olduğumuz konuları öğrenmek için gayretli olunmalıdır. Tefsir ve usulü, fıkıh ve usulü, hadis ve usulü, tebliğ, davet, hitabet ne varsa yediden yetmişe gayretle öğrenciliğe başlamalı ölene kadar ilimle Allah'ı zikirle olunmalıdır. Eskiler o yüzden; “Vusülsüzlük, usulsüzlüktendir” demişlerdir.  Ayet-i kerimede Allah azze ve celle şöyle buyurmaktadır; Rabbinin yoluna, hikmetle, güzel öğütle çağır; onlarla en güzel şekilde tartış; doğrusu Rabbin, kendi yolundan sapanları daha iyi bilir. O, doğru yolda olanları da en iyi bilir.” Nahl/125 buyurulmaktadır. İnsanlara nefret taşıyıcı olmamalı ve nefret, kin dolu söylevlerden uzak olunmalıdır. Resulullah (sav); "Kolaylaştırınız, zorlaştırmayınız, müjdeleyiniz, nefret ettirmeyiniz." buyurmaktadır. Buhari 


Gençlerin ve İnsanlarımızın yetişmesinde gayret, sevgi ve aşk yüklü olması etkili olacaktır. Usulsüz davranılmamalı insanların İslam'dan uzaklaşmasına vesile olunmamalıdır. Şu anda dünyanın gündeminde Gazze var müslümanlar haksız bir zulme tabi tutulmakta ve bir soykırım yaşanmakta dünyanın birçok yerinden Filistin'e destek gösterileri yapılmakta İslam düşmanlarının hiç hoşuna gitmeyen bu yükseliş bir zaman gelecek bütün gönüllerde İslam'ın güzel nurunun yer bulmasına ve hayatların değişmesine vesile olacaktır. 


Allah azze ve celle'den insanlığın dini mümine dönüşünü hızlandırmasını ve her gönülde Allah inancının açığa çıkmasına vesile olacak çalışmalarda bulunmayı rabbim hepimize nasip etsin inş.


Çalışmalarımız sevgi yüklü olsun inşallah… 

Post a Comment

İçinizde olan güzellik her zaman yazılarınıza ve dilinize aşkla dökülsün...

Daha yeni Daha eski

Öne Çıkanlar

Nefs