Kadiri Yolu

 

İslam Davetçilerine Baskı ve Komplo

Bismillahirrahmanirrahim 

Ebubekir'i Destek


Mekke azgınları İslam'a ve Müslümanlara iftira etmek ve dil uzatmakta çok mahir davranmışlardı. Bununla yetinmeyip, Hz. peygamberi öldürmeye bile kalkıştılar. Psikolojik savaş, moral bozma ve iftira savaşından ümitlerini kesince İslam davetçilerine fiili saldırıya geçtiler. Kinleri taşacak noktaya geldi. Atalarının dininden çıkıp Hubel ve Lat’a karşı gelip, İslam'a girenlerden intikam almak için her tarafa düşmanlık ve kin ateşi yaydılar. 


Ne kadar da benzer bir durum yaşanmakta bugünün Türkiye'sinde İslam'a davet çalışmasında bulunanlara iftira ve dil uzatmakta çok mahir davranmakta putçular, bunun yanı sıra atalarının arkasına sığınarak yapmaya çalıştıkları arsızlıklar çok fazlalaştı. Onlara insanlara İslam'a anlatan ve davet etmeye çalışanlara karşı bu saygısızlıkları yapmayın, hepimiz aynı dinin mensuplarıyız denilmesine rağmen adları Ahmet, Mehmet olmasına rağmen İslam'a yakışmayan söylevlerde bulunmaktalar, gözümüzün önünde cereyan etmekte olan bu moral bozucu davranışlar içimizde bulunan ve bizden görünenlerden gelmektedir. 


İftira atmalar videolardan kırpıp yeni bir video ortaya çıkartarak İslami davet çalışmasında bulanan insanları şeriata düşmanmış gibi göstermeye çalışıyorlar. Şimdi onları kendi sistemleri içerisinde boğmak için adalet kılıcını kullanmaya başladılar. Sonuçsuz kalan bu hamleler, yine yıldırma bezdirme taktikleriyle de toplumda nefret ve nifak oluşturmaya çalışmaktadırlar. Kafir ve münafıklar ülkemizde hızlıca çoğaldı bu karakter bozulması ne yazık ki çok acıdır. Bunların en çok kullandıkları söylev özgürlük ve özgürlükçüler hareketidir. 


Bu yeni bir savaş değil eskilere dayanır. Bu davranışlar ve algı çalışmalarıyla bazı salaklar tarafından deşilmeye çalışılmaktadır. Bunların putlarına saygı duyulmadığı için düşmanlıkları had safhaya çıktı. Onların yeni geliştirdikleri mukaddesat anlayışı sarsılmaya başladığından sıkıntı duymaktalar, namaz yok, oruç yok, zekat yok, hac yok, vb. dini esaslara dayanmayan söylev Müslümanlığı sarsılmaya başladığından İslam'ı yeniden yorumlamaya çalışmaktalar.


Mesela şimdilerde Halil Konakçıya saldırılmakta neymiş adam nasıl Şeyh Said’e "İslam şehididir" diyebilir diye ortalığı ayağa kaldırmakta, bazıları da bununla yetinmeyip suç duyurusunda bulunmaktadır. Görevinden atılmasına varıncaya baskı ve komplolar kurulmaktadır. Tarih boyunca tüm davet çalışmalarında bulunanlara bu komplo ve baskılar yapılmıştır. Hatta daha da ileri gidilerek birçoğu şehit edilmiştir.


Bir gün Darun Nedve’de müşrikler toplandıklarında şöyle demişlerdi: “Bu adamın yaptıklarına katlandığımız kadar hiç kimseye katlamadık akıllarımızla alay etti cemaatimizi böldü ilahlarımıza sövdü yine de sabrettik dinimizde alay etti topluluğumuzu dağıttı” dediler.  


Onlar bu meseleyi konuşurken Allah Resulü (sav) Yanlarından geçti hepsi birden üzerine yürüdüler. "Şöyle diyen sen misin" şeklinde bağırıyorlardı. O'da tam bir güven içerisinde ve hiç çekinmeden "Evet böyle diyen benim" karşılığını verdi. Böylece inat ve azgınlıkları yüzlerine vuruyordu. Tam o sırada Hz. Ebubekir (Ra.) geldi "Rabbim Allah'tır diyen adamı mı dövüyorsunuz?" diyerek hemen yardıma koştu…


Sonuna kadar davet çalışmasında bulunan ve Resulullahın müşrikler karşındaki duruşunu gösteren, Resulullah'ın mirasçılarına Ebubekir'ce destek çıkmak tüm Müslümanların üzerine bir borçtur. İslami davet çalışmalarında bulunan tüm dava erlerine selam Olsun. Allah ayağınıza taş değdirmesin. İslam için ümmet için çalışan tüm neferlere rabbim her daim yardım eylesin….  .

Post a Comment

İçinizde olan güzellik her zaman yazılarınıza ve dilinize aşkla dökülsün...

Daha yeni Daha eski

Öne Çıkanlar