Kadiri Yolu

 

Laik Devletin İçki Yasağı

Laik Devletin İçki Yasağı 

Laik olan bir devlette uygulanan içki yasağının İslam’a mal edilmesi tartışılan bir konu oldu. Efendim şeriat için hazırlık mı yapılıyor? Gibi hezeyan koparan bir kesim var. Bu ülke dine karışmayan, taraf olmayan, kriterlerini dinden almayan bir yapıdadır. İçki yasağının islam'la o zaman alakası ne? Alakası devleti yönetenlerin İslam kimliğine sahip çıkması sorun burada. 

Çoğunluğu İslam olan topluma sahip olduğumuz ifade edilmektedir. Laikliği ve İslam’ı yıllarca çarpıştırarak birileri tarafından sinsice yapı korunmuştur. Şimdi  de algı ve psikolojik baskı artırılmaya devam ediyor. Bu şekli ile ülke gitgide kaosa sürüklemektedir. %99 Müslüman olduğu ifade edilen toplum yaşadıkları ile bir tezat içinde kalmaya devam etmektedir. 

Biri çıkıp Akit kafalılar içki yasağından dolayı sevinç çığlıkları atıyor diyor. Biri içki içenlerle dindar olanların hiçbir sorunlarının olmadığını ve araya LGBT yi sıkıştırarak hatta dindarların bunlarla bile bir problemlerinin olmadığını ve uyum içerisinde yaşadıklarını söyleyip konuyu içki yasağı ile birilerinin provokasyon yaptığını söylüyor.

Baylar ve bayanlar sizin kafanız ayık değil herhalde ramazan olmasına rağmen kendimizde değilsiniz. Burası laik demokratik bir Cumhuriyet adam içki içer, zina suç olmaktan çıkarılmış zaten zina eder, adam öldürür, gasp yapar, halkın cebinden, malından çalar, hırsızlık eder, yalan konuşur, hatta çarpık ilişkiler içerisine girer, kimlik ve cinsiyetsizlik ile lezbiyen ilişkilerle evlilik yapar vb.  Her türlü halt işlenir size ne oluyor.

Rahatsız iseniz bu mutlu, özgürlükçü düşünce azgınlarının yaşam tarzından ve sizin inançlarımıza saygısızca davranmalarından o zaman kendi demokrasilerinde onlara güç olduğunu daha kuvvetlice gösterin ve bunun için çalışın. Aman dokunmayalım hoşgörülü olalım diyerek mutlu azınlığın, azgınlığını arttırmaya devam edebilirsiniz. İçkinizi için kardeşim her türlü haltı işleyin sonra da musalla taşına gelince sela okuyan imamı darp etmişdinizya işte o imam sizin için zaten helallik istiyor. Sorun yok dimi kardeşim sizin arzu ettiğiniz ve düşündüğünüz İslam bende yok…

İslam’ olan Müslümanın içki içmesi haramdır. İslam devletinin neslin emniyeti, fertlerin sağlığı, eğitimi ve güvenliği için müdahaleler yapar. Bu da onun hakkıdır. 

Kafasını kuma sokmuşların kıçları dışarıdadır. Yeriniz belli artık kendilerini saklamaya bile gerek duymayan bu kesimi iyi anlayın artık. Yıllarca değil asırlarca İslam şeriatı ile bu toprakların yönetildiğini unutmayın unuttunuz herhalde…

Şeriatı, halifeliği, ezanı duymak bile istemeyen mutlu bir azınlık var artık. Hali daha onlara beraber huzur içerisinde yaşamaya çalışan bir kesimde var. Otobüste ve market önünde başörtüsüne el uzatılan kim?, inançlarından dolayı hakaret edilen kim?, yıllarca başörtüsünden dolayı üniversitelere giremeyen kimdi?, sakalından dolayı problem yaşayan kesim kimdi?, İslam kimliğini net bir şekilde ortaya koyan kişilerden duyulan rahatsızlıktan dolayı konuşturulmayan kimlerdi?, 

Bunlara hoşgörülü davranmayın artık seviye koyun uzaklaştırın itibar etmeyin artık ederseniz pişkinliklerini artırırlar. İslam ve şehitlik hassasiyeti olan toplumumuzda laik kafayla olaylara baktıkları için gittikleri cenazelerde yumruk yerler. Bu yaşadıklarını unutmuş ve yalanların arkasına sığınarak kendilerini kamufle etmeye çalışıyorlar. 

Ülkeyi her türlü dış platformlarda şikayet eden, omurgasızca milletin gözünün içine baka baka yalan ve iftiralar konuşan, heykel dikmekten başka hayırlı kendilerine göre hizmet etmeyen, Atatürk'ü kirli emellerine alet eden, Ezanla selayı ayırt edemeyen, İftar sofrasına oturur oturmaz ezanı beklemeden yiyenleri neden vergilerimizle besliyoruz. Her türlü iyi hareketin engelleyicisi bunlardır. Grup başkanları “siz en güzel olanı yapsanız, biz bunu kabullenmeyiz ve karşısında dururuz” diyorsa siz düşünün. 

Partinin üyesi hacca gideceğini ifade edince ismi lazım değil Parti’nin en üst mevkisinde olan kişi “ Demek paraları Muhammede yedirme gidiyorsun öyle mi” diyor. Ülkenin üzerinden bu zihniyetle birlikte ayakta kalmasını sağlayan ne varsa gitmediği müddetçe içki yasağına sevinecek değiliz. 

Hedeflerinizi iyi belirleyin, hedeflerini iyi belirleyenleri de iyi anlayın, hangi tarafta olacağınıza çok iyi karar verin, kararınızı verdiğiniz zaman da onunla birlikte savaşın. Unutmayın bu yola kefenini giyip çıkanları, dar ağacında asılanları ve akıbetleri aynı olur tehdidi yapılanları, zehirlenerek öldürülen liderleri, hakaret edilen savunan adamları unutmayın.

İslami hassasiyeti olan kardeşlerim devamlı olan sıcak aşınızdan, yuvanızın sıcaklığından, Karınız sıcak tebessümünden, çocuklarınızın doktor vb. meslek sahibi olma hayallerinin peşinden koşmaktan, iyi bir iş ve imkan sahibi olmak kendinizi yormaktan ayrılmayın sıkıca sarılın… 

Herkes LAİK olduğu gibi yönetilir….  

Post a Comment

İçinizde olan güzellik her zaman yazılarınıza ve dilinize aşkla dökülsün...

Daha yeni Daha eski

Öne Çıkanlar