Kadiri Yolu

 

Toplumsal Sorunlar ve Ümmet Bilinci

Toplumsal Sorunlar ve


Ümmet Bilinci 


Kokuşmuş Toplum Ve Ümmet Bilinci


Türkiye’de toplumsal yapı uzun yıllardır yıkıcı düşünce ve şer odakları tarafından yıkıma (Erozyona) maruz kalmaktadır. Bu deccali ve şeytani faaliyetler insanımızın ahlaki açıdan olduğu kadar akıl ve ruh yönünden de altüst olmasına, hayat akışının bozulmasına da sebep olmaktadır.


Bu zararlı faaliyet ve akımlar, içerideki işbirlikçilerle çok hızlı bir ivme alarak insanlarımız ehl-i sünnet akidesinden uzaklaştırmaya, imanın zayıflamasına, taatlerden uzaklaşılır olmuştur. Allah'ın şeriatından uzaklaşmış toplumlar, İnkar ve maddeciliğin etkisi ile Allah'ın varlığını, meleklerini, kitaplarını, cinleri, öldükten sonra dirilmeyi, Cennet ve Cehennemi, hesap gününü ve mizanı tamamıyla inkar eder duruma gelmiştir. Görülen ve görülmeyen tercihinde görülen tercih edilmiş görünmeyen inkar edilmiştir. 


Ümmet şuuru yerine, turancılık, kavmiyetçilik, ırkçılık, baascılık gibi akımlar kabul  görmektedir. Bu akımlar ümmet bilincini yok etmekte ve ümmetinin parça parça olmasına hilafet makamının gündeme gelmesine darbe vurmaktadır. İslam insanlar arasındaki ırk ve cins ayrılıklarını kesinlikle ortadan kaldırmaktadır. Allahu Teala “Ancak Müminler kardeştir.” buyurmuştur. (Hucurat 10) 


Resulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem: “Müslüman müslümanın kardeşidir.” “Müslümanların kanları birbirlerine denktir. En küçükleri sorumluluklarına koşar ve üstlenir. Müslümanlar kendilerinin dışındakilere karşı tek el gibidirler.” buyurmuşlardır.


Bizim burada dikkatli olmamız gerekmektedir. Üstünlük takvadadır İşlenmelidir. İslam farklı milletlerden olanları bir araya getirip kardeş yapan bir dindir.


Yıkıcı akım ve felsefeler


Vahye ve Resulullah'ın sünnetine dayanan bilgi ile hareket edilmelidir. Allahu Teala: “(Ey Muhammed!) Her ümmetin kendi içinden üzerlerine bir şahit göndereceğimiz, seni de onların üzerine bir şahit olarak getireceğimiz günü düşün. Sana bu kitabı; her şey için bir açıklama, doğru yolu gösteren bir rehber, bir rahmet ve müslümanlar için bir müjde olarak indirdik.” Nahl: 89


Bu topraklarda İslam medeniyeti hakimdi tekrar bunun tesisi için aklı felsefik akımlara takılmış olanlarla değil aklı iman esaslarına tabi kılmış olanlarla yol almak gerekmektedir. Bu yolda mücadele ruhunu devamlı diri tutmalıdır. 


Bu toplumu istila eden tüm yıkıcı faaliyet ve akımlara karşı uyanık olmak zorunludur. Bunun için bilinçlenmeliyiz….


Beşeri Sistemin verdiği zararlar ve ahlaki çöküntü 


Bir zamanlar islam şeriatını bu topraklardan söküp atanlar yüzlerini batıya döndürdüler hızlarını alamayarak kurdukları meclislerde hıristiyanlığa geçişi dahi gündeme getirdiler. İslam'ın köklerini öyle kazımaya niyet ettiler ki bu toplumun her bir zerresinden İslam'ı söküp atmaya çalıştılar ve dar ağaçlarında birçok âlim ve derviş'i astılar, sonra toplumun yapısını bozacak bütün fikir akımlarına kapıları açtılar. İşe yazı ve milli tarihi yok ederek devam ettiler.  

Ülkemiz hem Yahudi, hem de Emperyalist devletlerin eş güdümlü saldırısı altındadır. İçeride bulunan işbirlikçileri ile saldırıya katkıda bulunmak için takla atmaktan yorulmamaktadır.  


Görülmemiş bir rezillik ortalıkta alenen işlenmektedir. Bu rezillik ahlaki yapının daha hızlı bir şekilde çökmesine sebep olurken bu rezillere ise mutluluk yaşatmakta. Rezillikleri sokaklara  alenen dökülmüştür. Bebek sahilinde çıplak ilişkiye girenler, sanatçı kılıklı rezillerin ahlaksız birliktelikleri ve toplumu kışkırtma ve spote etmeleri alenen işlenmektedir. İslam kimlik artık erkek ve kadın yanına bir nesil daha oluşturulmaya çalışılmaktadır. Çok hızlı gelişen kokuşma toplumlar arasında yayılan hareketler hemen kopyalanarak topluma taşınıp monte ediliyor. Fransa'da başlayan sarı yelekliler hareketi gibi… Dünya çok küçüldü ahlaksızlıklar, hızlıca sosyal medya aracılığı ile yayılmaktadır…  


Bir akım başlatılarak yaşam tarzına dönüştürülen bu rezillikler ne yazık ki yasallaştırma mücadelesi, içerdeki taklacılar aracılığı ile kimlik kazandırılmaya çalışılmaktadır. Kişisel özgürlükler adına ahlak, İffet, namus duyguları ayaklar altına alınmıştır. 

Kalın sağlıcakla....


Post a Comment

İçinizde olan güzellik her zaman yazılarınıza ve dilinize aşkla dökülsün...

Daha yeni Daha eski

Öne Çıkanlar

Nefs