Kadiri Yolu

 

Ailenin Öncelikli Hedefi Kamil İnsan Yetiştirmektir

   بِسْمِ ‬‮اللّٰهِ ‬‮الرَّحْمٰنِ الرَّح۪يم



Ailede eğitim sağlam bir temel üzerine kurulmuş olmalıdır. Yine ailede uygulanacak tüm eğitim çalışmasında hedef kamil bir insanın yetiştirilmesi olmalıdır. Çağımızda ne yazık ki aile ve fertleri kokuşmuş ve yozlaşmış inançtan uzaklaşmış bir toplumda yaşamaktadır. Toplumsal paylaşımlar sağlıklı bir iletişimle yapılamamaktadır. Toplumsal problemler ve inanç eksenli çatışma gizli ve aşikar olarak tüm katmanlarda yayılmaktadır. Ümmet bilinci yitirilmiş daha çok tağuti kişilikler üzerinden ve onların oluşturdukları sistemle toplum üstünde baskı ve sindirme yaşanmaktadır.

İslam aleminde yaşanan kaoslar, liderlerin koltuk ve saltanatlarının devamı için verdikleri kişilikten yoksun duruşlar ne yazık ki ümmetin kan ve gözyaşının akmasına neden olmaktadır. Her yer Amerika ve Ortadoğu'daki köpeği İsrail tarafından parsellenmekte sömürülmekte ve Müslümanlara zulmediliyor, yeni bir İsrail devletinin kurulması için (Arz-ı Mevrud) bölge ABD üsleri ile doldurulmuştur.


Bundan 100 sene önce İslam aleminin başı alınmış ve başsız bırakılmıştır. İslam ülkeleri başsız kaldığı gibi halifeliğin kaldırılması ile Osmanlı toprakları üzerinde cetvelle şekil verilerek yönetilebilecek küçük küçük devletler oluşturulmuştur. İslam alemi bu şekilde kontrol altına alınmış ve İsrail bu coğrafyaya bir kama gibi saplanarak bir terör devleti İngilizlerin eliyle kurdurulmuştur.

Bizim yaşananları iyi değerlendirmemiz ve çözümlememiz gerekiyor. Dağınık yapımızın bir araya getirildiği etkinliklerde ve faaliyetlerde bulunulması için çalışılmalar yapılması gerekmektedir. Her İslam ülkesinin olduğu gibi Türkiye Müslümanları da kendi problem ve sorunlarını iyi tespit etmeli, bu sorunlara çözüm yolları hazırlamalıdırlar. Kısır tartışmalara girilmeden ülkemizin ve ümmetin içinde bulunduğu durumdan kurtulması için yol arama gayreti gösterilmesi tüm müslümanlara aşılanmalıdır. 

Görüleceği ve anlaşılacağı üzere yaşananlara sağlıklı bir bakış ve çözümseme ancak bilinçli ailelerin yetiştirdikleri fertlerin bakışlarıyla neden aileye saldırıldığını anlamaları mümkün olacaktır. O zaman en önemli konularımızdan biri AİLE'dir. Ülkemizde aile parçalanmış ve boşanmalar artmıştır aile bu nedenle en çok yıpranan kurumdur. Ayrıca eğitim, hayat pahalılığı ve yeni yaşam tarzları (sosyal medya, deizm, ateizm vb.) bir araya gelince fertlerin inançtan uzak hayatı ve olayları yorumlamaları devreye girince; "millet uzaya gidiyor biz hali daha yayayız", Müslümanlar geri kalmış", "Bu zihniyet değişmeli" gibi bakış acısı yıkımı daha da hızlandırmaktadır.  

Bizler Allah’a inanmış kimseleriz. Efendimiz Hz. Muhammed (SAV)’in Allah’ın insanlar gönderdiği son peygamber olduğuna, Kur'an'ın Allah’ın korunmuş kitabı olduğuna, İslam'ın dünya ve ahireti içine alan kuşatıcı kapsamlı nizam olduğuna, Hz. Peygamber aramızdan ayrılmış olsa da O'nun hadisleri ile hayatımızı süslemesi gerektiğine inanan biri olarak bizim tekrar bir muhasebe ve tefekkürü saydığımız bu konularda düştüğümüz boşlukları ortadan kaldırma ile yeniden silkinerek gerçekleştireceğimiz bir örnek hayata geçiş yapmalıyız. 

Müslüman kardeşlerim ailelerinin çobanlarıdır. Aile sorumluluğu ve bilinci kazanılması ile yeniden kadın ve gençlerimiz çocuklarımız beşeri sistemlerin dayatmalarından kurtarılmalıdır. İnancımıza uygun olmayan okul ve eğitim sistemlerinden çocuklarımız ve gençlerimiz kurtarılmalıdır. Müslümanın ve Müslüman ailenin yeniden inanç sistemi kadim anlayışla kuvvetlendirilmeli ahlaki boyutun hızla kazandırılmaya çalışılması sağlanmalıdır. Ailede İslami eğitimin verilmesi aile fertlerinin tabii ki yetişmiş olmasıyla orantılıdır. Çocuklarımızı dini inanç ve ahlaki yapı ile büyütmeli ve bu ahlakı koruyabileceği okullarda okutulmaya çalışılmalıdır. İslam'a karşı cephe almış olan tüm gazete, televizyon, dergi, yayın organı, kitap, kuruluş, grup veya kulüpler terk edilmeli ve bu konuda hassas davranılmalıdır.

Müslüman'ın tarihteki şerefli yerini tekrar alabilmesi için ailenin bu yönden şuurlandırılması gerekmektedir. Gerektiğinde aile içi eğitimleri ile alakalı olarak sistemli bir çalışma yapılmalıdır. Çünkü İslam sancağı ailenin fertlerinin yetiştireceği genç nesillerin ellerinde taşınacaktır. Tüm aileleri İslam'ın eğitim ve ahlaki yapısına davet edilmesi her Müslümanın görevi olduğu bilinci aşılanmalıdır. Bunun Müslümanlara mesaj olarak ulaştırılması için çaba sarf edilmelidir. Bizler birbirimize İslam bağıyla bağlı olan bir ümmetiz. Müminler tüm insanlara güzellikle muamele etme hususunda gayretli olmalıdır. Bütün Müslümanlar arasında kardeşlik bağı güçlendirilmelidir. Müslümanlar arasındaki ayrımcılık, soğukluk giderilmeye çalışılmalıdır. İnancımız uğruna yeri geldiğinde malımızla canımızla Cihad etmemiz gerektiğini, hatta kaçılan ölümün bir gün bize de geleceğini bilerek yaşamalıyız. Şehadet şuurunu hiçbir zaman unutmadan bunu bir şeref ve bir lütuf olarak görerek yaşamayı bilmeliyiz. Gazze'deki çocukların ve insanların duruşu gibi bir duruşla bizlerde şunu gönüllerimizden dillerimize dökmeliyiz; "hasbinallahu ve nimel vekil"

Türkiye'de aile kavramı tekrar ele alınmalı, Aile eğitimi ve ahlaki boyut seminerlerle, iç eğitimle yeniden sağlamlaştırılmalıdır. Aile yıkımdan kurtarılmalı dolayısıyla gençler ve çocuklar dağılmış ailelerin  çocuklarının yaşadıkları travmalardan da kurtarılmalıdır. 

Ailenin kamil insanın yetiştirilmesinde ortaya koyacağı çaba çok değerli olacaktır. "İslam Ailesi" bilgilendirmeleriyle aile kabullendiği islam'ın aileye bakışını anlamış ve buna göre kuruluş amacını yerine getirme gayretini de kazanmış olacaktır. Kur’an ve sünnet esasına dayalı bir eğitime tabi tutulan aile, kamil bir ruha, arı ve sağlam bilgiye ve İslami akideye sahip olacaktır. Buda İslami sistemin esasını oluşturur. 



Post a Comment

İçinizde olan güzellik her zaman yazılarınıza ve dilinize aşkla dökülsün...

Daha yeni Daha eski

Öne Çıkanlar

Nefs