Kadiri Yolu

 

Güzel Söze Kulak Verilmeli

“Sözü dinleyip de onun en güzeline uyanlar var ya işte onlar Allah'ın hidayete erdirdiği kimselerdir. İşte onlar akıl sahiplerinin ta kendileri.” Zümer 18 


Güzel söze kulak verilmeli, ne yazık ki bu devir güzel söze değil yalanlarla dolu hezeyanlara kulak verilir oldu. Bu zaman diliminde yaşayanların ihmal ettiği çok önemli bir konu da; kendilerinden istenenleri değil iyi niyetlerle uydura geldikleri amellerle düştükleri sapma ve emanete hıyanet etme. 


Allah’ın Peygamberleri ve dostları kendilerine emanet edilene ihanet etmediler. Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurmuştur: “Hepinize emanet sahibisiniz size verilen emanete riayet etmekle mükellefsiniz.” Buhari


Allah'ın Farz veya vacib kıldığı hakları yerine getirmekle sorumluyuz. Kalkıp İsrailoğulları gibi kendilerine emredilmediği halde ruhbanlığı uydurup ona da hakkıyla riayet etmediler. Dikkatli olunmalıdır.


Sonra bunların izinden ardarda peygamberlerimizi gönderdik. Meryem oğlu İsa'yı da arkalarından gönderdik, ona İncil'i verdik; ona uyanların kalplerine şefkat ve merhamet vermiştik. Uydurdukları ruhbanlığa gelince, onu biz yazmadık. Fakat kendileri Allah rızasını kazanmak için yaptılar. Ama buna da gereği gibi uymadılar. Biz de onlardan iman edenlere mükafatlarını verdik. İçlerinden çoğu da yoldan çıkmışlardır.”  Hadid / 27


Kendilerine farz kılınmamasına rağmen onlar Allah'ın rızasına nail olmak niyeti ile bunu yapmışlardı. Bu yaptıkları şeyleri terk etmeye veya riayet etmeyi terk etmeye başlayınca kınanmışlardır. Allahu Tealanın emirlerine gereği gibi riayet edilmesi kul için yeterli iken bu iyi niyetle yapılanlar ruhbanlık çoğunu yoldan çıkarmıştır. 


Takva sahibi olmak her hayrın başıdır. Allah cennet nimetini onlar için hazırlamıştır. Onlar dostlar olarak adlandırılmıştır. Korku ve keder gününde onları keder ve üzüntüden Allah cc koruyacaktır. Rabbimiz onlara dünyada zafer nasip eder ve onların iyilik yapmalarını onlara kolaylaştırır. Onlara sıkıntılardan çıkış yollarını gösterir. Çünkü onlar O’na doğru yol aramaktadır. 


Bize sunulanın dışında özeller haller kimseye açılmamalı ve bir başkasından yapılması istenmemelidir. Kuran ve sünnette kuldan istenen ve kula tavsiye edilenler ışığında yol alınmalıdır. 


“Kim Allah’a karşı gelmekten sakınırsa, Allah ona bir çıkış yolu açar. Beklemediği yerden onu rızıklandırır.” Talak 2-3 


Post a Comment

İçinizde olan güzellik her zaman yazılarınıza ve dilinize aşkla dökülsün...

Daha yeni Daha eski

Öne Çıkanlar

Nefs